چاقیپزشکی سلامت

لاغر شدن با اسلیو معده؟

سبک زندگی امروزی اضافه وزن و چاقی را در جوامع، بسیار افزایش داده است. حالا همه بدنبال راه هایی برای لاغر شدن دوباره هستند. چاقی نه تنها از لحاظ ظاهری و جنبه ی اعتمادبنفس فرد را تخت تاثیر قرار می دهد، بلکه زمینه ساز بیماری های بسیاری می شود. یکی از راه ها برای افراد دارای چاقی مفرط، جراحی اسلیو است. تا کنون چیزی درباره این عمل شنیده اید؟ جراحی اسلیو معده نوعی عمل جراحی برای کوچک کردن معده است. بعد از این عمل تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد از معده اولیه در حفره شکم باقی می‌ماند. در این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر با این جراحی موثر آشنا شوید.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: “میوه ها”، چاق کننده یا لاغرکننده؟


واجدین شرایط عمل اسلیو معده

این جراحی یکی از گزینه هایی است که پس از به نتیجه نرسیدن تلاش‌ های بسیار در راستای بهبود عادات ورزشی و رژیم غذایی و همچنین استفاده از داروهای کاهش وزن انجام می‌گیرد. اما به طور کلی فرد باید معیارهای خاصی داشته باشد که بتواند واجد شرایط این عمل قرار بگیرد.

  • نتیجه نگرفتن از دنبال کردن رژیم غذایی سالم، تمرینات ورزشی و کمک دارو یا کمک پزشک به مدت ۶ ماه.
  • شاخص توده بدنی شما بیشتر از ۴۰ باشد و به عبارتی چاقی مفرط
BMI
  • فردی با فشار خون بالا یا دیابت و دیگر بیماری ‌های زمینه ای که مرتبط با چاقی است، دارای شاخص توده ی بدنی بین ۳۵ و ۳۹.۹ نیز باشد
  • اضافه وزن بیش از ۴۵.۵ کیلوگرم
  • چاقی عصبی و روانی یا به عبارتی دچار چاقی عصبی و روانی
بیشتر بخوانید  "چاقی" را موشکافانه تر بشناسیم

این محتوای مفید را هم دنبال کنید: چاقی کودکان و عوارض آن


بررسی مراحل عمل اسلیو معده

بیمار مبتلا به چاقی، برای درمان آن و در نهایت انتخاب روش عمل لاغری اسلیو معده، مراحلی را می‌گذراند که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم:

تشخیص واجد شرایط عمل اسلیو معده بودن

قبل از انتخاب عمل جراحی اسلیو معده به عنوان تنها راه درمان بیماری چاقی، فرد باید توسط پزشک مطمئن شود که آیا این روش درمان مناسب او هست یا نه؟ به عبارت دیگر، بیمار باید شرایط لازم برای عمل اسلیو معده را دارا باشد؛ شرایط او توسط جراح لاغری با معیار‌های تعیین شده توسط سازمان جهانی بهداشت ارزیابی خواهد شد.

انتخاب جراح لاغری

اگر از فیلتر مرحله اول رد شده و کاندید عمل جراحی آستینی معده بودید، باید برای گرفتن مشاوره اولیه از جراح لاغری که انتخاب کردید اقدام کنید. در جلسه مشاوره پزشک درباره نوع جراحی، مزایا و معایب و هزینه‌ها صحبت خواهد کرد. در این بین تحقیق را فراموش نکرده و از کسانی که عمل کوچک کردن معده را انجام داده‌اند، مشورت بگیرید. از آنجاییکه این عمل با لاپاراسکوپ انجام میشود، پیدا کردن پزشک متخصص جراحی عمومی که تبحر و دانش کافی در این زمینه را داشته باشد مهم است.

تغییر رژیم غذایی پیش از عمل اسلیو

برای انجام عمل اسلیو معده، باید رژیم غذایی خاصی را قبل و بعد از آن رعایت کنید. متخصص تغذیه، براساس شرایط بدنی و سلامت شما، رژیم غذایی مخصوصی را تجویز خواهد کرد. ممکن است از شما درخواست شود ورزش و انجام برخی از فعالیت‌های بدنی را در برنامه خود بگذارید.

بیشتر بخوانید  علائم و نشانه های پنهان بیماری های قلبی - شایع ترین علائم بیماری قلبی

کم کردن وزن

گاهی اوقات جراح، برای کاهش خطرات عمل اسلیو معده از بیمار درخواست می‌کند، قبل از عمل مقداری از وزن خود را کم کند.

انجام عمل جراحی اسلیو معده

عمل کوچک کردن معده با لاپاراسکوپ، به وسیله برش‌های کوچکی روی شکم صورت می‌گیرد. این روش چند تفاوت اساسی با جراحی باز دارد، که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم:

در این روش جراح چند برش کوچک روی شکم زده، تا لاپاراسکوپ و سایر ابزار جراحی را از طریق این برش‌ها وارد شکم و سپس معده کند. لاپاراسکوپ دارای تعدادی دوربین و چراغ است و از داخل بدن عکس گرفته و به مانیتور می‌فرستد.

اسلیو معده

جراح با کمک این عکس‌ها، دوربین و ابزار جراحی، قسمت زیادی از معده را بر می‌دارد. سپس جراح لاپاراسکوپ و ابزار جراحی را از بدن بیمار خارج کرده، برش‌های روی شکم را بخیه می‌زند.

عمل کوچک کردن معده با لاپاراسکوپ، به نسبت عمل باز درد و خون ریزی کمتری دارد. بیمار روند بهبودی را سریع‌تر طی کرده و دوران نقاهت آسان‌تری دارد.

پس از عمل جراحی اسلیو معده

بعد از عمل جراحی اسلیو معده، که در حدود یک ساعت طول خواهد کشید بیمار برای دو روز در بیمارستان بستری خواهد شد.

بعد از اسلیو معده

در طی این مدت فرد ممکن است دردی را در ناحیه معده خود حس کند که طبیعی بوده و دکتر برای رفع آن مسکن تجویز خواهد کرد.


درباره ی جایگاه آب در رژیم های لاغری چه می دانید؟


 مزایای حاصل از جراحی اسلیو معده

  • کاهش احساس گرسنگی و ایجاد بی‌ اشتهایی در بسیاری از بیماران
  • جراحی کوتاه‌ مدت‌تر نسبت به بای پس معده
  • حفظ روده در مسیر گوارشی
  • عدم بروز مشکلات گوارشی ناشی از نبود قسمتی از روده
  • حفظ پیلور معده
  • عدم نیاز به تنظیمات خاص
  • عدم نیاز به جاگذاری جسم خارجی در بدن
  • کاهش وزن طی بیشتر از ۱۸ ماه پس از جراحی
  • عوارض کمتر نسبت به جراحی های باز
بیشتر بخوانید  دیستروفی عضلانی چیست؟ + معرفی انواع دیستروفی عضلانی + چه عواملی باعث دیستروفی عضلانی می‌شود؟دیستروفی عضلانی چیست؟

برای مطالعه بیشتر: سیر تا پیاز گوارش غذا در بدن


روند کاهش وزن بعد از عمل اسلیو معده

به طور میانگین افراد بین ۶۰ تا ۷۰ درصد اضافه وزن خود را از دست می‌دهند.
– دو هفته نخست: ۵ تا ۱۰ کیلو، عمده بیماران روزانه نزدیک به ۰. ۵ کیلو وزن کم می‌کنند.
– سه ماهه نخست: ۳۵-۴۵ درصد اضافه وزن از دست می‌رود.
– شش ماهه نخست: ۵۰-۶۰ درصد اضافه وزن کم می‌شود.
– سال نخست: ۶۰-۷۰ درصد وزن اضافه بدن از بین می‌رود.

جراحی اسلیو معده


اکثر افراد ۱۲-۲۴ ماه پس از عمل به پایین‌ترین وزنشان دست پیدا می‌کنند و خوب است بدانید که نتیجه بخش بودن عمل اسلیو معده نزدیک به ۸۰-۹۰ درصد است.


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: رژیم کانادایی را بشناسیم


عوارض جراحی اسلیو معده

عمل اسلیو معده نیز، مانند هر جراحی دیگری که باعث دستکاری در بدن می‌شود دارای یکسری عوارض است که می‌تواند در بلند مدت یا کوتاه مدت رخ دهد. اما این به معنای خطرناک بودن جراحی اسلیو معده و هر عمل دیگری نیست.

برخی از عوارضی که در کوتاه مدت و در هفته اول رخ می‌دهند عبارتند از:

  • خونریزی زیاد
  • عفونت
  • حساسیت به بیهوشی
  • مشکلات تنفسی
  • لخته خون

خونریزی

شایع‌‌ترین عارضه که در همان 24 ساعت اولیه جراحی رخ می‌دهد، خونریزی در محل خط تقسیم دو معده کوچک و بزرگ است.

لخته شدن خون

یک عارضه دیگر، که برای کمتر از یک درصد از بیماران رخ می‌دهد، لخته شدن خون است. برای جلوگیری از این عارضه، بیمار باید شب‌های بعد از جراحی به طور مرتب پیاده‌روی هایی سبک کند.

رژیم چربی سوز


همچنین واکنش و حساسیت به بیهوشی و مشکلات تنفسی برخی دیگر از عوارض کوتاه مدت عمل اسلیو معده هستند. عوارضی که ممکن است بیمار، در بلند مدت با آن‌ها مواجه شود عبارتند از:

بیشتر بخوانید  مراحل عمل آرتروسکوپی مچ دست

سوءتغذیه

بعد از جراحی لاغری، میزان کالری دریافتی شخص کمتر خواهد شد؛ به همین دلیل بیمار باید رژیم غذایی خاصی را رعایت کند. در صورت عدم رعایت این رژیم، بیمار مکمل و مواد مغذی مشخصی را دریافت نکرده و به سوتغذیه دچار خواهد شد.

تهوع

اگر در دوران نقاهت و یا حتی بعد از پشت سر گذاشتن این دوران، فرد رژیم غذایی را رعایت نکرده و حتی پرخوری کند، به حالت تهوع و استفراغ دچار خواهد شد.


حتما بخوانید: “چاقی” را موشکافانه تر بشناسیم


سخن پایانی

در این مطلب درباره عمل لاغر کردن معده یا اسلیو معده خواندیم. به یاد داشته باشید که از نظر قوانین بین المللی این عمل باید توسط فلوشیپ های فوق تخصصی لاپاراسکوپی پیشرفته و جراحی چاقی انجام شود و نه متخصصین جراحی عمومی که خود را متخصص جراحی عمومی و لاپاراسکوپی معرفی می نمایند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.   

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا