پزشکی سلامتمشاوره پزشکی

شامپو بدون سولفات چیست و چه فوایدی دارد؟

شامپو بدون سولفات، یک انتخاب مناسب برای افرادی است که موهای حساس دارند. شکنندگی، ایجاد موخوره، وز شدن و … از جمله مشکلاتی است که با مصرف شامپوهای حاوی سولفات، در مو ایجاد می شود. در واقع استفاده از شامپوهای بدون سولفات یکی از راه های از بین بردن وز مو محسوب میشود، زیرا به حفظ رطوبت طبیعی موها کمک میکند. سولفات موجود در شامپوها با ایجاد کف بیشتر در هنگام شستشو، چربی طبیعی مو را از بین برده و سبب بروز مشکلات جدی تری می شود. تنوع در شامپوهای بدون سولفات زیاد است و برندهای مختلفی این محصول را تولید می کنند.


فهرست مطالب


شامپو بدون سولفات چیست؟

شامپو بدون سولفات، محصولی است که مواد شیمیایی مانند سدیم لوریل سولفات (SLS)، سدیم لورت سولفات (SLES)، آمونیوم لوریل سولفات (ALES) و … در آن، به کار نرفته است. این شامپو، نه تنها هیچگونه التهابی در کف سر ایجاد نکرده، بلکه سبب حفظ فولیکول های مو نیز می شود. وجود کلمات اختصاری چون SLS و SLES روی برچسب شامپو، نشان از بکار رفتن سدیم در مواد تشکیل دهنده این محصولات دارد. طریقه استفاده از شامپوهای بدون سولفات، شبیه دیگر شامپوها است، با این تفاوت که در زمان شستشو برخلاف شامپوهای حاوی سدیم، کف کمتری ایجاد می شود. اما سوالی که پیش می آید این است که کف کمتر، موی سر را به اندازه کافی تمیز می کند؟فرمول بکار رفته در شامپو بدون سولفات، که موجب تمیز شدن موی سر می شود، تمام چربی های سر را از بین نمی برد و تنها بخشی از چربی های ناسالم و آلودگی فیبر مو را شستشو می دهد. حفظ روغن طبیعی مو با استفاده از شامپو بدون سولفات، نقش موثری در برطرف شدن خشکی مو دارد.

شامپو بدون سولفات چیست و چه فوایدی دارد؟

مزایا و معایب استفاده از شامپو بدون سولفات

 مزایا:

  • حفظ سبوم (روغن طبیعی موی سر)
  • حفظ رنگ مو
  • تقویت مو و محافظت در برابر آسیب ها
  • مناسب برای موهای حساسی
  • کمک به فر پذیری موها
  • مانع از ایجاد گره در موها
  • عدم سوزش چشم
  • دارای فرمولاسیون گیاهی و دوستدار محیط زیست
  • رطوبت رسانی به موی

 معایب:

  • کف کمتر
  • میزان استفاده بیشتر در هر بار شستشو نسبت به شامپوهای سولفات دار
  • خطر ریزش مو در صورت استفاده نامناسب و غیر اصولی

چرا در فرمولاسیون شامپوها از سولفات استفاده می‌شود؟

همان‌طور که گفتیم، سولفات‌ها به کف کردن شامپو کمک می‌‌کنند. عمل کف کردن به این معنی است که شما می‌توانید شامپو را در ناحیه‌ی بیشتری از سر خود پخش کنید. خوب کف کردن همچنین به مواد فعال موجود در شامپو کمک می‌کند که به عمق موها نفوذ کنند و آلودگی‌ها‌ و چربی‌های اضافی را از بین ببرند. از سوی دیگر، باعث می‌شود که برای شست‌وشوی موهای خود به مقدار کمتری شامپو نیاز داشته باشید.رایج‌ترین سولفات‌های موجود در شامپوها شامل سدیم لوریل سولفات (sodium lauryl sulfate)، سدیم لورت سولفات (sodium laureth sulfate) و آمونیوم لورت سولفات (ammonium laureth sulfate) است.

آیا سولفات‌ خطرناک است؟

پوست سر شما روغن‌های طبیعی به نام سبوم ترشح می‌کند که برای سلامت موها حیاتی هستند و از کراتین موها و فولیکول‌های آن‌ها در برابر آسیب محافظت می‌کنند. سبوم یک لایه‌ی ضدآب روی سطح تارهای مو تشکیل می‌دهد تا از آسیب به کراتین جلوگیری کند.شامپوهای حاوی سولفات به از بین بردن سلول‌های مرده، چربی آزاد و هرگونه آلودگی دیگری که روی موها وجود دارند کمک می‌کنند. اما نقطه ضعف آن‌ها این است که احتمال دارد در تمیز کردن موها بیش از حد مؤثر باشند. درنتیجه، روغن‌های ضروری مو را از بین ببرند، به پروتئین مو آسیب بزنند و با کاهش شدید رطوبت باعث شکنندگی مو و خشک شدن پوست سر شوند.صرف‌نظر از این موضوع، به نظر می‌رسد که استفاده‌ی صحیح از سولفات‌ها خطر کمی برای سلامتی افراد داشته باشد. در یک مطالعه، محققان به بررسی سمیت احتمالی سدیم لوریل سولفات پرداختند و خاطر نشان کردند که بسیاری از دیدگاه‌های منفی مردم در مورد سولفات‌ها به نحوه‌ی تفسیر آن‌ها از بررسی‌های علمی مربوط می‌شود.یکی از رایج‌ترین افسانه‌ها در مورد سولفات‌ها این است که آن‌ها باعث سرطان می‌شوند. اما مدرک علمی برای تأیید این ادعا یا مضر بودن سولفات‌ها برای سلامتی وجود ندارد.سدیم لوریل سولفات ممکن است با خطرات جزئی مانند سوزش چشم، تحریک پوست و سمیت عمومی (در صورت نوشیدن محصول) همراه باشد. با این حال، اکثر افراد در هنگام استفاده از سولفات‌ها عوارض جانبی کمی را تجربه می‌کنند یا دچار هیچ عارضه‌ای نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید  معرفی 6 متخصص برتر غدد در اصفهان به انتخاب مجله پزشکی سلامت
شامپو بدون سولفات چیست و چه فوایدی دارد؟

چه کسانی باید از محصولات حاوی سولفات دوری کنند؟

در بیشتر موارد، اثرات سولفات‌ها خفیف است و بسیاری از افراد از اثربخشی شامپوهای حاوی آن‌ها سود می‌برند. کسانی که موهای چرب یا شوره‌ی سر دارند ممکن است متوجه شوند که شامپوهای حاوی سولفات تنها محصولاتی هستند که می‌توانند به‌طور مؤثر موهایشان را تمیز کنند. با این حال، بعضی از افراد باید از این مواد شیمیایی اجتناب کنند و به سراغ محصولات بدون سولفات بروند. این افراد عبارت‌اند از:

۱. کسانی که پوست حساسی دارند یا به بیماری‌های پوستی مبتلا هستند

فردی که پوست سر یا موهای حساسی دارد ممکن است خشکی شدید ناشی از سولفات را تجربه کند. افراد مبتلا به بیماری‌های پوستی مانند اگزما، روزاسه یا پسوریازیس هم ممکن است پس از استفاده از محصولات حاوی سولفات دچار خارش، قرمزی و ترک‌خوردگی پوست سر شوند. این افراد باید از شامپوی بدون سولفات استفاده کنند.

۲. افرادی که موهای خشک و وز دارند

کسانی که به‌طور طبیعی موهای خشک، مجعد یا وز دارند بهتر است از محصولات حاوی سولفات دوری کنند. سولفات‌ها می‌توانند به‌دلیل افزایش اصطکاک ناشی از حذف روغن‌های طبیعی و رطوبت باعث افزایش خشکی و وز موها شوند

۳. افرادی که از مواد شیمیایی برای تغییر موهای خود استفاده می‌کنند

استفاده از شامپو بدون سولفات به کسانی که موهای خود را رنگ می‌کنند یا به‌طور مرتب آن‌ها را صاف یا فر می‌کنند، توصیه می‌شود. چرا که این فرآیندهای شیمیایی آسیب‌پذیری موها را افزایش می‌دهند و یافتن راه‌هایی برای جلوگیری از خشکی بیشتر موها به حفظ سلامت آن‌ها کمک می‌کند. به‌علاوه وقتی موهایتان را رنگ می‌کنید، شامپوی حاوی سولفات ممکن است سریع‌تر رنگ را از روی موها پاک کند.

شامپو بدون سولفات چیست و چه فوایدی دارد؟

مزایای شامپوی بدون سولفات چیست؟

شامپوهای بدون سولفات به حفظ رطوبت طبیعی موها و نرمی و درخشندگی آن‌ها کمک می‌کنند، کمتر از سایر شامپوها پوست سر را تحریک می‌کنند و اگر به‌طور تصادفی وارد چشم شوند، باعث سوزش آن نمی‌شوند. افرادی که پوست و موی حساسی دارند و عوارض جانبی ناشی از شامپوهای حاوی سولفات را تجربه می‌کنند، باید محصولات بدون سولفات را امتحان کنند تا ببینند که آیا علائم آن‌ها بهبود می‌یابد یا خیر.در حالی که در بازار انواع شامپوهای بدون سولفات وجود دارد، باید بدانید که بسیاری از آن‌ها هنوز حاوی ترکیبات شیمیایی مشابه سولفات هستند. بعضی از تولیدکنندگان از الفین سولفونات (olefin sulfonate) که نزدیک به خانواده‌ی سولفات‌ها است استفاده می‌کنند، اما روی محصولات خود برچسب بدون سولفات می‌زنند. استفاده از این شامپوها می‌تواند به اندازه‌ی شامپوهای حاوی سولفات برای موها مضر باشد. از این‌رو، افراد دارای پوست و موی حساس باید به‌دنبال محصولات گیاهی‌ای بگردند که واقعاً بدون سولفات باشند تا از بروز عوارض جانبی جلوگیری شود.شامپوهای بدون سولفات ممکن است در ابتدا متفاوت از سایر محصولات به نظر برسند. برای مثال، ایجاد کف توسط یک شامپو بدون سولفات مدت زمان بیشتری طول می‌کشد و احتمالاً مجبور می‌شوید که از مقدار بیشتری از شامپو برای تمیز کردن موهای خود استفاده کنید. همچنین ممکن است به آب بیشتری برای شست‌وشوی آن از روی موها نیاز داشته باشید. با این حال، شامپوهای بدون سولفات‌ می‌توانند به اندازه‌ی محصولاتی که حاوی سولفات هستند، موها را تمیز کنند.

بیشتر بخوانید  عمل تعویض دریچه قلب و آئورت

چگونه از شامپو بدون سولفات استفاده کنیم؟

ابتدا موها و پوست سر خود را کاملاً با آب خیس کنید. شامپو را روی پوست سر خود بریزید و دوباره کمی آب به آن اضافه کنید تا به‌راحتی پخش شود و کمی کف کند. پوست سر خود را ماساژ دهید و در انتها شامپو را با آب خنک بشویید. اگر احساس کردید موهایتان بیش از حد چرب است، می‌توانید این کار را برای بار دوم تکرار کنید.به‌طور کلی اگر موهای خیلی چربی ندارید، لازم نیست هر روز آن‌ها را با شامپو بشویید. با این حال، برخلاف شامپوهای حاوی سولفات که موها را خشک و شکننده می‌کنند، می‌توانید هر روز از شامپو بدون سولفات به همراه‌ی نرم‌کننده استفاده کنید.

شامپو بدون سولفات ایرانی برای موهای کراتینه شده

۱- شامپو تقویت‌کننده و ترمیم‌کننده مو لایتنس مدل argan

این مدل شامپوی بدون سولفات خارجی که یکی از پرفروش‌ترین شامپوهای بدون سولفات موجود در بازار است محصول کشور اسلوواکی بوده و علاوه بر سولفات پارابن، فسفات و سدیم کلراید هم ندارد. روغن آرگان موجود در این محصول به‌سرعت سلامت از دست‌رفته‌ی موهای آسیب‌دیده را بازیابی کرده و ترمیم می‌کند. استفاده از این شامپو در طول زمان با توجه به تغذیه مناسب موهای شما باعث تقویت و همچنین نرمی موها شده و از ریزش و آسیب‌هایی مثل موخوره جلوگیری می‌کند. با توجه به وجود روغن آرگان در این محصول، این شامپوی بدون سولفات گزینه مناسبی برای کسانی که موهای کراتینه دارند محسوب می‌شود. برای نتیجه بهتر از ماسک موی لایتنس هم در کنار این شامپو استفاده کنید.

۲-شامپو بدون سولفات و ضدشوره اسکالپیا مدل SEBUCALM-G

اگر موهایتان کراتینه است و مشکل شوره‌ی سر دارید این شامپوی بدون سولفات برای موهای چرب و دارای شوره سر از برند ایرانی اسکالپیا که یکی از پرفروش ترین شامپوهای بدون سولفات دیجی‌کالا هم هست را برایتان پیشنهاد می‌کنیم. با وجودی که به طور کلی شامپوهای بدون سولفات قابلیت کف کنندگی زیادی ندارند اما این شامپو قدرت تمیزکنندگی و کف‌کنندگی بالایی دارد و با دارا بودن پیروکتون اولامین به از بین رفتن قارچ کمک کرده شوره‌ریزی سر را قطع می‌کند. ایکتیول، رزماری و سابال موجود در این شامپو چربی پوست سر را متعادل می‌کنند و سبب می شوند این شامپوی بدون سولفات برای موهای چرب عملکرد خوبی داشته باشد.

۳-شامپو تقویت‌کننده و ترمیم‌کننده مو لروکس مدل کراتینه و کلاژن

لروکس ( LEROX ) یکی از برندهای معروف و شناخته شده سوئیسی در سطح جهان است که دارای محصولاتی فوق‌العاده با کیفیت در زمینه های مراقبتی و حفاظتی پوست و مو است. شامپو تقویت‌کننده و ترمیم‌کننده مو لروکس مدل کراتینه و کلاژن یکی از محبوب‌ترین شامپوهای بدون سولفات خارجی است که برای موهای شکننده و آسیب‌دیده و همچنین موهای کراتینه گزینه‌ای عالی محسوب می‌شود. این شامپو که رایحه فوق‌العاده‌ای هم دارد با دارا بودن بهترین سورفکتانت‌های ملایم ضمن تقویت ساختار موها از تغییر رنگ رنگدانه‌ها جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید  نکات پس از عمل کاشت مو؛ راهنمایی برای مراقبت و نتایج بهتر
شامپو بدون سولفات چیست و چه فوایدی دارد؟

۴-شامپو تقویت‌کننده و ترمیم‌کننده مو سولکس مدل AT KUYRUGU

این شامپوی بدون سولفات محصول کشور ترکیه و محصولی بسیار مناسب برای افرادی است که موهای کم پشت و نازک دارند. این محصول از روغن گیاه دم اسبی تهیه شده و حاوی آنتی‌اکسیدان و سیلیکا است. گیاه دم اسبی یا Horse-Tail plant که به فسیل زنده معروف است حاوی مقادیر زیادی سیلیس است. سیلیس یک ماده موثر برای تقویت و درخشش مو بوده که باعث افزایش مقاومت مو در مقابل شکستگی و رشد مو می‌شود و به افرادی که موی کم‌پشتی دارند توصیه می‌شود. به طور کلی شامپو سولکس با وجود این ترکیبات برای افرادی که موی کم‌حجم و ضعیف دارند توصیه می‌شود تا به رشد مو و افزایش حجم مو کمک کند.

۵- شامپو کراتینه نانو گلوبال مدل فاقد سولفات و پارابن

این مدل شامپو که محصولی از برند نانوگلوبال در کشور برزیل است، یکی دیگر از شامپوهای پرفروش بدون سولفات در بازار ایران طبقه‌بندی می‌شود. این شامپو که ساخته شده از مواد ارگانیک و طبیعی وفاقد سولفات است به دلیل دارا بودن روغن آرگان و سایر مواد مغذی مورد نیاز مو، باعث ترمیم، صافی و خوش‌فرم شدن و طراوت و شادابی مو و آبرسانی کامل ریشه و ساقه مو می‌شود. این شامپو قبل و بعد از کراتینه کردن مو قابل استفاده بوده و به علت ترکیبات متناسب با ساختار مو، برای موهایی که کراتینه نشده‌اند هم قابل استفاده بوده و اثرات مثبت آن پس از اولین استفاده قابل مشاهده است.

۶- شامپو بدون سولفات او جی ایکس مدل کراتین

شامپوی بدون سولفات ogx یکی دیگر از شامپوهای بدون سولفات خارجی پرفروش در فروشگاه دیجی‌کالا است. شامپو کراتین او جی ایکس، غنی شده از روغن نارگیل کاکائو برزیلی و پروتئین‌های کراتین سبب ایجاد و تقویت مو می‌شود. با استفاده از این شامپو ترکیبی منحصر به فرد از روغن آلی کاکائو، پروتئین کراتین غنی‌شده، روغن آووکادو و کره کاکائو است که موهای شما را صاف و ابریشمی می‌کند. این شامپو تقویت‌کننده و درخشان کننده موها هم هست و برای کسانی که موهای کراتینه دارند گزینه خوبی محسوب می‌شود. تولیدات برند او جی ایکس به طور مشترک محصول کشورهای آمریکا، یونان و انگلستان هستند.

شامپوهای فاقد سولفات مناسب چه کسانی است؟

  • افرادی که به نوعی وسواس دارند تا در هنگام استفاده از شامپو مقدار کمتری استفاده کنند.
  • افرادی که به طور طبیعی چربی موهای آن ها بالا است.
  • وجود شوره و خارش در سر افراد، به دلیل وجود چربی
  • افرادی که موهای حساس، وز و حالت داری دارند.
  • کسانی که به دنبال فر شدن طبیعی موهای خود هستند.
  • کسانی که مایل به تثبیت رنگ موهایشان برای مدت طولانی تری هستند

7مدل شامپو بدون سولفات ایرانی و خارجی از نظر مصرف‌کنندگان

1- شامپو تقویت کننده مو چرب ویتاگرو درمالیفت

اولین محصول این لیست، یک شامپو بدون سولفات فوق‌العاده برای همه‌ی موها، به خصوص نوع چرب آن است. این شامپو به دلیل عملکرد و فرمولاسیونی که دارد، می‌تواند تا حد زیادی معضل ریزش مو را در آقایان و بانوان عزیز رفع کند و به طور کلی نقش زیادی در تقویت فولیکول‌های ضعیف شده موی سر خواهد داشت. همچنین پس از چند بار مصرف، ترشحات بیش از اندازه موجود در غدد پوست سر کاهش خواهد یافت و این بهترین خبر برای کسانی است که از چرب شدن موهایشان گلگی دارند.

شامپو بدون سولفات چیست و چه فوایدی دارد؟
  • تقویت رشد فولیکول های ضعیف موهای سر
  • پیشگیری از پیری و سفید شدن موهای سر
  • احیا کننده موهای خشک و آسیب دیده و پیشگیری کننده از ایجاد موخوره
  • مناسب جهت مصرف بانوان و آقایان
  • فاقد سولفات ، فاقد نمک ، فاقد پارابن
بیشتر بخوانید  قیمت پروتز دست و پای مصنوعی

2- شامپو بیوتین پلاس ایروکس

شامپو بدون سولفات ایروکس، بهترین گزینه برای افرادی است که می‌خواهند ضخامت موهایشان افزایش پیدا کند و به زبان ساده، ریشه‌ی موی ضعیفی دارند. این محصول ایرانی پرطرفدار برای انواع مختلف موها کاملا مفید و قابل استفاده بوده و پس از چند دوره مصرف، شادابی را به موهای شما عزیزان برمی‌گرداند. همچنین از لحاظ قیمتی نیز یک انتخاب ایده‌آل و مقرون به صرفه به حساب می‌آید.

  • افزایش ضخامت ساقه مو
  • استحکام ریشه مو
  • مناسب برای موهای نازک و ضعیف
  • افزایش شادابی مو
  • قیمت مناسب

3- شامپو تقویت کننده استم سل

در این میان، کمپانی استم سل نیز در ساختن و طراحی شامپو بدون سولفات جا نمانده و یک محصول با کیفیت را برای موهای مختلف ارائه کرده است. شامپو تقویت کننده استم سل برای موهای به اصطلاح شکننده و تضعیف شده یک گزینه بسیار تاثیرگذار خواهد بود و به دلیل فرمولاسیون خاص خود، این قابلیت را دارد که به عنوان شامپو روزانه نیز استفاده شود.

  • مناسب شست و شوی موهای ضعیف و شکننده
  • سازگار با پوست سر
  • بدون موادی مانند سولفات و یا پارابن
  • قابلیت شویندگی ملایم برای شست و شو روزانه
  • قیمت مناسب

4-شامپو بدون سولفات مناسب موهای رنگ شده رومنزو

شامپو بدون سولفات رومنزو مخصوص موهای رنگ و دکلره شده و هایلایت شده است. این شامپو سولفات فری یک براق کننده و تثبیت کننده رنگ مو به شمار می آید. استفاده از شامپو بدون سولفات رومنزو به دلیل PH کنترل شده و مواد مغذی موجب ترمیم بافت آسیب دیده مو شده، رنگدانه های مو را حفظ کرده و درخشنگی خاصی به مو می بخشد.

شامپو بدون سولفات چیست و چه فوایدی دارد؟
  • تغذیه کننده و حفظ رنگ مو
  • ترمیم کننده و درخشان کننده
  • محافظت در مقابل آفتاب
  • نرم کننده موهای آسیب دیده
  • دارای PH کنترل شده برای حفظ رنگ در ساختار مو

5- شامپو 5 در 1 هیر واتر

پنجمین محصول این لیست، بازهم یک شامپوی ایرانی با کیفیت است که برای موهای معمولی، خشک و البته چرب، تاثیرگذاری بسیار بالایی خواهد داشت. این شامپو از برند هیر واتر و بدون سولفات علاوه بر جلوگیری از ریزش مو، موجب آبرسانی قوی به ساقه‌های ضعیف مو شده و ماهیت آن کاملا تقویتی است. به صورت کلی، اگر به دنبال یک محصول ایرانی با کیفیت هستید، این شامپو گزینه‌ی مناسبی است.

  • دارای مواد و ترکیبات آبرسان و مرطوب کننده قوی
  • جلوگیری از ریزش مو
  • حاوی کراتین (کراتینه کننده مو، تقویت کننده و تغذیه کننده موهای آسیب دیده و شکننده)
  • تثبیت کننده رنگ مو
  • مناسب افراد با موهای معمولی، رنگ شده و یا آسیب دیده

6- شامپو بدون سولفات ضد ریزش کراتین DA اورلین

اورلین در محصول شامپو بدون سولفات ضد ریزش کراتین DA ، سه عملکرد خلاقانه را به طور همزمان عرضه کرده است. پیش از هر چیز شامپوی کراتین DA بدون سولفات و بدون نمک بوده و با حذفSLS و SLES به یک شوینده برتر برای انواع مو تبدیل شده است. حضور ترکیبات ضد ریزش به عنوان مکمل انواع درمان های ریزش مو و استفاده بسیار موثر پس از کراتین کردن مو ها موجب کاهش ریسک ریزش مو می شود. ترکیبات ترمیم کننده و نرم کننده موجود در این شامپو، کمک موثری برای رفع خشکی و آسیب های ایجاد شده در ساقه مو می باشد.

شامپو بدون سولفات چیست و چه فوایدی دارد؟
  • بدون سولفات
  • ضدریزش
  • فاقد نمک
  • مناسب انواع مو
  • ترمیم کننده و نرم کننده

7- شامپو ضد شوره خشک استم سل

شوره و خشکی سر، اولین مشکلات و مواردی هستند که توسط این محصول از برند معتبر استم سل حل خواهند شد. این شامپوی بدون سولفات به دلیل ماهیت و فرمولاسیون ویژه خود، می‌تواند در کمترین زمان ممکن شوره‌های سر شما را از بین ببرد و موهایتان را به تمیز ترین حالت ممکن برساند. همچنین شامپو ضد شوره خشک استم سل فاقد هرگونه پارابن و سولفات بوده و در نتیجه، خیال شما از بابت این‌که هیچ صدمه خاصی به ریشه موهایتان در بلند مدت وارد نمی‌شود، راحت خواهد بود.

  • مناسب برای شوره خشک مو
  • فاقد سولفات و پارابن
  • شوینده ملایم
  • مناسب برای استفاده روزانه
  • عدم آسیب دیدن ریشه مو
بیشتر بخوانید  چگونه در کمترین زمان وزن بگیریم!؟ + بررسی راه‌های چاق شدن سریع کل بدن

آیا سولفات برای مو مضر است؟

نظرات در مورد اینکه آیا سولفات برای مو مضر است یا خیر، متفاوت است. اگر نگاهی به تحقیقات علمی بیندازید، به راحتی متوجه می‌شوید که هیچ مدرک قطعی مشخصی وجود ندارد که نشان دهد سولفات ممکن است به پوست و مو آسیب برساند. با این حال بعضی از محققان بر این باورند که سولفات رطوبت و چربی طبیعی مو را از بین برده و به این طریق به مو آسیب می‌رساند. اگر موهایی مستعد خشک شدن دارید، استفاده از شامپوی بدون سولفات را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

شامپو بدون سولفات چیست و چه فوایدی دارد؟

شامپو بدون سولفات خارجی

برخی از انواع شامپوهای بدون سولفات خارجی موجود در بازار ایران که کیفیت خوبی دارند عبارتند از شامپو کراستاس، ویتامول، هاوایی، سولکس، گلیس و گارنیه. این شامپوها نه تنها فاقد سولفات هستند بلکه دارای ترکیبات مفیدی هستند که از جنبه های مختلف به سلامت موها کمک می کند.

سوالات متداول

چرا شامپوهای بدون سولفات احساس تمیزی موها را القاء نمی کنند؟

مرحله انتقال از شامپو سولفاته به شامپوی بدون سولفات ممکن است کمی طول بکشد. در ابتدا، ممکن است متوجه شوید که مو یا پوست سر شما احساس تمیزی نمی کند و در ریشه موها احساس چربی دارید. این کاملا طبیعی است زیرا موهای شما به سولفات عادت کرده است و با رژیم بدون سولفات سازگار نیست.

آیا شامپوهای بدون سولفات به راحتی شسته می شوند؟

شستشوی شامپوهای بدون سولفات ممکن است دشوار باشد زیرا خاصیت حالت دهنده آن ممکن است باعث شود احساس کنید که شامپو هنوز روی موهای شما وجود دارد. وقتی در استفاده از شامپوهای بدون سولفات تازه کار هستید، برای کف کردن و از بین بردن چربی و روغن نیاز به کار بیشتری دارد. هنگام شستشو باید واقعا پوست سر و موها را ماساژ دهید.

هنگام خرید شامپوی بدون سولفات از چه موادی باید اجتناب کرد؟

اگر محصولی حاوی ترکیباتی مانند سدیم لوریل سولفات (SLS)، سدیم لورت سولفات (SLES)، پارابن ها، فتالات ها و تری اتانول آمین (TEA) بود از خرید آن خودداری کرده و به دنبال سورفکتانت های گیاهی مانند ساپونین، گلوکوزیدها، سولفوسوکسینات ها یا گلوتامات ها باشید. این سورفکتانت های طبیعی آلودگی و چربی را از بین می برند و برای مو و پوست ملایم تر هستند.

سخن پایانی

در بیشتر موارد، وجود سولفات در شامپو برای سلامتی بی‌خطر است. سولفات‌ها به شامپو کمک می‌کنند که آلودگی‌ها و چربی‌های مو را از بین ببرد. با این حال ممکن است برای همه مناسب نباشند، به‌خصوص اگر موهای خود را هر روز با شامپو بشویید. همچنین می‌توانند به انواع خاصی از مو آسیب برسانند و حتی پوست بعضی از افراد را تحریک کنند.در کسانی که مو و پوست حساسی دارند، استفاده از شامپوهای حاوی سولفات می‌تواند با عوارض جانبی خفیفی مثل خشکی و شکنندگی موها یا خشکی و قرمزی پوست سر همراه باشد. هرکسی که این علائم را تجربه می‌کند بهتر است تأثیر شامپو بدون سولفات را در برطرف شدن آن‌ها بررسی کند. اگر علت اصلی بروز این علائم را نمی‌دانید، با متخصص پوست مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا