دندانپزشکی

ایمپلنت دندان و ضعف سیستم ایمنی

ایمپلنت های دندانی به طور فزاینده ای رایج ترین شکل جایگزینی دندان های از دست رفته هستند. برای اکثر افراد، میزان شکست ایمپلنت بسیار پایین است. نتایج نشان می دهد که نرخ موفقیت کاشت ایمپلنت برای افراد بالای 98 درصد است. اکثر بیماران می توانند در تصمیم گیری برای کاشت ایمپلنت دندان اطمینان داشته باشند. در این مقاله به بررسی تاثیر ایمپلنت دندان و ضعف سیستم ایمنی می پردازیم. 

متأسفانه، همه کاندیدای عالی برای این روش نیستند. افرادی که در معرض خطر ابتلا به یک بیماری خودایمنی هستند یا کسانی که یک بیماری خودایمنی دارند باید مزایا و معایب ایمپلنت های دندانی را با دقت بیشتری در نظر بگیرند. بیایید نگاهی دقیق‌تر به رابطه بین بیماری‌های خودایمنی و ایمپلنت‌های فلزی بیندازیم. ضعف سیستم ایمنی می تواند به طور جدی روند بهبودی را در موفقیت ایمپلنت دندانی به خطر بیندازد.  

ارتباط ضعف سیستم ایمنی با ایمپلنت دندان

برخی از بیمارانی که ایمپلنت دندان دریافت می کنند دچار حساسیت شیمیایی و همچنین بیماری های خود ایمنی، می شوند. این شرایط به دلیل اختلال در تنظیم سیستم ایمنی رخ می دهد و ارتباط بین این شرایط و ایمپلنت ها اغلب ناشناخته می ماند، به خصوص که این شرایط در طول سال ها پس از ایمپلنت ایجاد می شود. نقص ایمپلنت و ارتباط با حساسیت فرد به مواد آن و التهاب ثانویه به مواد نیز نادیده گرفته می شود.

جالب و آموزنده » ایمپلنت دندان چیست ؟ 

برخی تحقیقات نشان می‌دهد که ایمپلنت‌های دندان به ویژه آن هایی که از جنس فلز (تیتانیوم) هستند؛ ممکن است باعث واکنش خود ایمنی در افراد مبتلا به آلرژی به فلز و سایر استعدادهای ژنتیکی شوند. برخی از بیماری های مورد تحقیق در ارتباط با آلرژی نسبت به مواد فلزی عبارتند از:

  • اسکلروز چندگانه
  • آرتریت روماتوئید
  • لوپوس اریتماتوز سیستمیک (لوپوس)
  • فیبرومیالژیا
  • پمفیگوس ولگاریس
  • روماتیسم مفصلی
  • بیماری کرون
  • لیکن پلان دهانی
  • دیابت ملیتوس ( نوع اول)
بیشتر بخوانید  بررسی و آشنایی با آناتومی دندان + معرفی انواع و نحوه رشد دندان‌های دائمی و شیری

اگر ایمپلنت فلزی باشد ممکن است باعث ایجاد یک اختلال خود ایمنی شود، برداشتن ایمپلنت معمولاً می تواند علائم را بهبود بخشد. اگرچه واکنش‌های خودایمنی به ایمپلنت‌های دندانی نادر است، اما هنگام تصمیم‌گیری در مورد یک دوره درمانی باید به خاطر داشته باشید، به خصوص اگر آلرژی‌های فلزی شناخته شده یا سابقه خانوادگی بیماری‌های خودایمنی داشته باشید.

بیماری های خودایمنی چگونه بر ایمپلنت های دندانی تأثیر می گذارند؟

برای بیماران مبتلا به بیماری‌های خودایمنی، ممکن است این نگرانی وجود داشته باشد که آیا یک کاشت ایمپلنت دندان احتمالاً شکست می‌خورد یا خیر؟ برای موفقیت یک پروسه کاشت ایمپلنت دندان ، لثه ها به توانایی التیام نیاز دارند و استخوان فک باید به اندازه کافی متراکم باشد تا استخوان یکپارچه ای تشکیل شود.

بیماری های خودایمنی چگونه بر ایمپلنت های دندانی تأثیر می گذارند؟

اگر به مشاوره رایگان ایمپلنت دندان نیاز دارید و می خواهید از  ایمپلنت دندان قیمت ۱۴۰۲ مطلع شوید، می توانید از صفحه ( https://roshadent.com/%d8%a7%db%8c%d9%85%d9%be%d9%84%d9%86%d8%aa-%d8%af%d9%86%d8%af%d8%a7%d9%86/ ) دیدن فرمایید.

علائم شایع خود ایمنی مانند التهاب می تواند بهبود را دشوارتر کند. علاوه بر این، برخی از داروهایی که برای افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی تجویز می‌شوند، مانند داروهای ضد التهاب، می‌توانند به مرور زمان منجر به تحلیل استخوان شوند و میزان شکست ایمپلنت‌های دندانی را افزایش دهند. پزشکان باید بیماران را به صورت موردی ارزیابی کنند تا واجد شرایط بودن برای این روش را با در نظر گرفتن سلامت کلی و دهان و همچنین داروهای فعلی در نظر بگیرند.

آیا افراد مبتلا به بیماری های خودایمنی می توانند ایمپلنت دندان دریافت کنند؟

به طور کلی همه افراد می توانند از کاشت ایمپلنت دندان استفاده کنند برای بیماران مبتلا به بیماری های خود ایمنی میز پاسخ به این سوال مثبت است هیچ مانعی برای انجام کاشت ایمپلنت دندان برای این افراد نیست فقط باید موارد مراقبت بعد از کاش ایمپلنت دندان را بیشتر از افراد عادی رعایت بکنند.

آیا افراد مبتلا به بیماری های خودایمنی می توانند ایمپلنت دندان دریافت کنند؟

در بسیاری از موارد، بیماران مبتلا به بیماری‌های خودایمنی بدون هیچ گونه عارضه‌ای، ایمپلنت دریافت می‌کنند. تحقیقات نشان می دهد که میزان شکست ایمپلنت دندان در بیماری های خودایمنی مشابه نرخ شکست طبیعی است. به عنوان مثال، برای بیماران مبتلا به سندرم شوگرن، ایمپلنت ها میانگین بقای 93.7 درصدی را طی چندین سال مشاهده کردند.

بیشتر بخوانید  اطلاعات مهمی که پیش از عمل ایمپلنت دندان می‌بایست نسبت به آنها آگاهی داشته باشید!

بررسی‌های مکرر دندانپزشک می‌تواند به اطمینان از موفقیت‌آمیز بودن عمل ایمپلنت برای افراد مبتلا به ضعف سیستم ایمنی و بیماری های خود ایمنی کمک کند. اگرچه توجه به ملاحظات ویژه برای افراد مبتلا به بیماری های خودایمنی مهم است، اما این بیماران مطمئناً می توانند ایمپلنت های دندانی را با خیال راحت دریافت کنند.

مراقبت ها بعد از کاشت ایمپلنت برای افراد با ضعف سیستم ایمنی

کاشت ایمپلنت دندان برای همه افراد نیازمند مراقبت ویژه ای است که باید طبق دستورات مختصص دندانپزشک شما رعایت شود. حال اگر فرد دارای ضعف سیستم ایمنی باشد و یا یکی از بیماری های خود ایمنی را داشته باشد این مراقبت باید با دقت بیشتری انجام شود. دراین شرایط دندانپزشک شما تمام دستورالعمل های ویژه را برای شما به صورت کامل توضیح خواهد داد. دراین حا نکاتی که افراد دارای ضعف سیستم ایمنی باید بعد از  کاشت ایمپلنت دندان باید رعایت کنند آورده شده است:

  • استفاده از آنتی بیوتیک برای جلوگیری از عفونت یکی از مهم ترین موارد که باید رعایت شود.
  • استفاده از دارو های ضد التهاب با تجویز دندانپزشک در صورت نیاز
  • مصرف دهان شویه های حاوی مواد ضد میکروبی برای جلوگیری از عفونت ایمپلنت دندان
  • خوردن غذای های نرم و جلوگیری فشار زیاد به ایمپلنت دندان تا چند هفته بعد از کاشت پایه
  • استفاده از کمپرس سرد برای کاهش التهاب بعد از کاشت پایه ایمپلنت دندان
  • بررسی و پیگیری های مکرر و مراجعه به دندانپزشک بعد از انجام ایمپلنت دندان
  • رعایت بهداشت دهان و دندان
  • ملاقات ها دوره ای با دندانپزشک مختصص خود به صورت مکرر
بیشتر بخوانید  5 روش سفیدکردن دندان‌ها در دندانپزشکی

نکته قابل توجه این است که افرادی که دچار بیماری های خود ایمنی هستندکه باعث ایجاد التهاب شدید در دهان و لثه ها می شود باید نحوه مسواک زدن خود را به گونه ای اصلاح کنند که باعث ایجاد زخم یا التهاب در دهان و لثه آن های نشود. این عادت درست مسواک زدن می تواند از بوجود آمدن عفونت دندان و ایجاد بیماری ای دیگر لثه جلوگیری کند و احتمال شکست ایمپلنت دندان را با حد قابل  توجهی کاهش دهد. 

کلام آخر

ایمپلنت های دندانی روش بسیار کارآمد برای جایگزینی دندان های از دست رفته محسوب می شود. افرادی که دارای مشکلات ضعف سیستم ایمنی و یا بیماری های خود ایمنی هستند نگرانی هایی برای انجام این عمل دارند. همانطور که در متن به آن اشاره شد اکثر افراد می توانند کاشت ایمپلنت دندان را با موفقیت انجام دهند. برای افراد مبتلا به بیماری های خود ایمنی و ضعف سیستم ایمنی نیز این شرایط صادق است و این افراد می توانند با خیال راحت کاشت ایمپلنت دندان را با موفقیت انجام دهند.

نکته قابل توجه برای این افراد مراجعه به کلینیک مجهز و بهره مندی از دندانپزشک های مختصص است، که بتوانند موارد ضعف سیستم ایمنی شما و یا بیماری خود ایمنی شما را به خوبی شناسایی و برنامه ریزی های لازم را برای کاشت ایمپلنت دندان را برای شما انجام دهند. اگر مبتلا به بیماری های خود ایمنی هستید و یا به هر دلیلی از ضعف سیستم ایمنی برخوردار هستید برای انجام کاشت ایمپلنت دندان محدودیت نداشته و با ملاحظاتی که در متن به آن اشاره شده و همچنین راهنمایی های دندانپزشک خود می توانید این عمل را به خوبی انجام دهید.

بیشتر بخوانید  تاثیر رژیم غذایی بر سلامت دندان ها چیست؟ + معرفی مواد غذایی مفید برای دندان‌ها و لثه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا