
تتو کردن قسمت های مختلف بدن امروزه به یک امر رایج بین افراد است. تتو چه تازه باشد و چه قدیمی، این احتمال را در پی دارد که عفونت کند. در بیشتر موارد این عفونت، واکنش طبیعی بدن به آن است. گاهی اما بر اثر تورم زیاد و درد و عفونت فراوان، مراجعه به دکتر و درمان اجباریست. در این مقاله با ما همراه باشید تا همه چیز را درباره عوارض احتمالی تتو و عفونت آن بدانید.
نکاتی برای بعد از انجام تتو
سعی کنید اگر دستورالعملهای مراقبت بعد از تاتو به شما داده شده، آن دستورالعملها را به دقت دنبال کنید. اگر دستورالعمل واضحی به شما ارائه نشده، این موضوع را از مرکز تاتو جویا شوید. تتو آرتیست باید بتواند اطلاعات لازم برای مراقبتهای بعد از تاتو را به شما ارائه دهد.

به طور کلی، برای اطمینان از بهبود صحیح ناحیه زخم خالکوبی، باید موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- ۳ تا ۵ ساعت پس از انجام تاتو، بانداژ آن را بردارید.
- دستان خود را با آب و صابون ضد باکتری بشویید.
- از یک دستمال تمیز و خشک یا حوله کاغذی برای خشک کردن ناحیه تاتو و برداشتن خونابهها، سرم یا رنگدانه اضافی استفاده کنید.
- اجازه دهید منطقه زخم برای چند دقیقه در هوای آزاد خشک شود. ناحیه تاتو شده را خشک نکنید. انجام این عمل میتواند به پوست شما آسیب جدی وارد کند.
- از پمادهایی مانند وازلین بر روی ناحیه زخم استفاده کرده و مقدار اضافی پماد را پاک کنید. دقت کنید که لوسیونها جایگزین مناسب پماد برای مصرف شما نخواهند بود.
- این مراحل را به مدت حداقل ۴ روز و هر بار حدود چهار مرتبه تکرار کنید.
تشخیص عفونت تتو
یک نشانه واضح برای تشخیص عفونت تاتو، قرمزی پوست و برآمدگیهای اطراف ناحیه تاتو است. در برخی موارد، پوست تنها به دلیل استفاده از سوزن مصرفی تحریک میشود و اگر دارای پوست حساسی باشید، بروز این اتفاق برای شما محتملتر است. در این صورت، علائم شما باید پس از چند روز از بین بروند.

اما اگر این علائم به مدت یک هفته یا بیشتر ادامه یافت، بهتر است در ابتدا به مرکزی که در آن خالکوبی انجام دادهاید مراجعه کنید. بهتر است به این موضوع توجه داشته باشید که مشاهده یک یا چند مورد از علائم زیر، نیاز شما را برای مراجعه به یک متخصص عفونی دوچندان میکنند.
- تب
- دورههای گرمی و سردی
- لرزش غیرطبیعی
- تورم ناحیه خالکوبیشده
- خروج چرک از ناحیه تاتوشده
- ضایعات قرمز در اطراف ناحیه تاتو
- مشاهده خطوط قرمز
- مناطق بافتی سخت و برجسته
علل عفونت تتو
تزریق جوهر موادی را به بدن معرفی می کند که معمولاً با آنها مواجه نمی شود. چه این اجزای جوهر باشد یا باکتری، ویروس یا سایر عوامل بیماری زا، خطر عفونت یا واکنش وجود دارد.
باکتری ها و ویروس ها
تجهیزات و جوهرهای آلوده می تواند باکتری ها را به محل زخم معرفی کند (ببرد). گونه های مختلف باکتری ها می توانند بعد از خال کوبی باعث عفونت شود، از جمله:
- استافیلوکوک
- استرپتوکوک
برخی از این پاتوژن ها به آنتی بیوتیک ها پاسخ می دهند، اما بعضی از آنها چنین نمی کنند. اگر فرد مبتلا به عفونت باشد و به دنبال کمک پزشکی نباشد، می تواند منجر به عوارضی مانند عفونت های عمیق تر و در موارد نادر سپسیس شود که می تواند تهدید کننده زندگی باشد. هرکسی که علائم عفونت از جمله تب و لرز داشته باشد، باید به پزشک مراجعه کند. شرایطی که می تواند ناشی از عفونت باکتری یا ویروسی باشد، شامل موارد زیر است:
- زخم های زرد
- سلولیت (یک عفونت باکتریایی پوستی شایع و گاهی دردناک است)
- هرپس سیمپلکس (تبخال)

- زگیل های ویروسی
- عفونت مایکوباکتریوم غیرایزیک (باکتریهای مسبب سل ریوی)
- سیفیلیس
- هپاتیت ویروسی
- اچ آی وی
جوهر آلوده
در برخی موارد، استفاده از جوهر آلوده یا جوهر آلوده شده با آب بدون استریل می تواند منجر به عفونت شود. یک شیوع که در ژانویه ۲۰۱۲ ظاهر شد که شامل باکتری مایکوباکتریوم چلونا، که یک عامل عفونت های پوستی و بافت نرم است. این شیوع ۱۹ نفر در ایالات مختلف ایالات متحده را تحت تأثیر قرار داده است. علائم آن شامل بثور مداوم (محل خارش یا تحریک روی پوست) با قرمزی، تورم و کورک در ناحیه خال کوبی بود. در این حالت، قبل از خرید، هنرمندان مختلف از جوهر غلیظی استفاده می کردند که در آن آلودگی داشت.
سایر واکنشها
عفونت بعد از خال کوبی نسبتاً نادر است، اما واکنشهای مختلف دیگری نیز ممکن است رخ دهد. این واکنشها شامل موارد زیر است:
- علائم جدید یا بدتر وضعیت پوستی موجود، مانند پسوریازیس.

- واکنش های پوستی مانند درماتیت تماسی آلرژیک و درماتیت فتالرژیک.
- بسته به واکنش، یک پوستی ملتهب، قرمز و پوسته پوسته شده است.
درمان عفونت تتو در حد معمول
درمان هایی که ممکن است بعد از انجام خال کوبی در بروز التهاب و ناراحتی به شما کمک کند عبارتند از:
- داروهایی که نیاز به نسخه ندارند: به عنوان مثال، تیلنول و داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) می توانند به درد و التهاب کمک کنند.
- داروهای آنتی هیستامین: به عنوان مثال، بنادریل می تواند علائم یک واکنش آلرژیک جزئی مانند برآمدگی های کوچک، قرمز یا بثورات ضعف اطراف محل خال کوبی را کاهش دهد.
- کرمهای موضعی: یک کرم بدون رایحه ای و ضد حساسیت می تواند جلوی خشک شدن پوست را بگیرد.
چه وقت باید به سراغ پزشک رفت؟
اگر علائم شدید یا مداوم عفونت وجود داشته باشد، فرد باید به پزشک مراجعه کند. پزشک ممکن است یک یا چند عمل زیر را انجام دهد:
- برای آزمایش باکتری یا ویروس از یک نمونه پوست یا بیوپسی استفاده میکند
- آنتی بیوتیک های خوراکی یا موضعی را تجویز میکند
- بستری شدن در موارد شدید را توصیه می کند
FDA یادآور می شود كه برخی افراد برای چندین ماه نیاز به استفاده از آنتی بیوتیك ها دارند. آنها اضافه می كنند كه اگر فرد دارای واکنش (حساسیت) آلرژیک باشد، ممکن است علائم از بین نروند، زیرا جوهر خال کوبی دائمی است.
سخن پایانی
باید بدانیم که با انجام تتو، بدن را خودبخود به واکنش وامی داریم. بسیاری از افراد التهاب جزئی را تجربه می کنند، اما اگر علائم همچنان ادامه داشته باشد، فرد باید به پزشک خود مراجعه کند. درمان آنتی بیوتیکی معمولاً می تواند یک عفونت مربوط به خال کوبی را برطرف کند. با رعایت نکات بهداشتی پس از انجام تتو، احتمال عفونت را کاهش دهید. تجربیات خود را در این زمینه با ما هم شریک شوید.
اگر این مطلب برای شما مفید بود آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید: