پزشکی سلامتدندانپزشکی

ایمپلنت بدون جراحی لثه چیست و چگونه انجام می شود؟ + بررسی مزایا و عوارض ایمپلنت بدون جراحی

ایمپلنت بدون جراحی یک کاشت بدون بخیه می‌باشد، ایمپلنت بدون جراحی همانگونه که از نامش مشخص است، بدون جراحی و بدون انجام هیچگونه بخیه‌ای انجام می‌شود. قرار دادن ایمپلنت‌ دندان بدون جراحی اکنون به لطف فناوری پیشرفته‌ای امکانپذیر شده که امکان جاگذاری ایمپلنت‌های دندانی بدون برش یا جراحی‌های حجیم با دوره نقاهت طولانی را فراهم می‌سازد. این جراحی همان چیزی است که به عنوان جراحی هدایت شونده یا جراحی‌های کم تهاجم شناخته می‌شود. در این مقاله قصد داریم ویژگی و مزیت‌ها و چگونگی انجام ایمپلنت‌های دندان بدون جراحی را در کلینیک‌های تخصصی مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.


فهرست مطالب


ایمپلنت چیست؟

ایمپلنت دندان یک نوع پایه فلزی خاص از جنس تیتانیوم است که با سلول‌های بدن کاملا سازگار می‌باشد. ایمپلنت به عنوان جایگزین ثابت و دائمی برای دندان از دست رفته است که توسط دندانپزشک برای بیمار مورد استفاده قرار می گیرد. دندانپزشک، ایمپلنت دندان را داخل استخوان فک قرار داده و قسمت تاج و روکش دندان ساخته شده را بر روی آن قرار می‌دهد. افرادی که یک یا چند دندان و یا حتی کل دندان‌های خود را از دست داده‌اند با استفاده از ایمپلنت و کاشت دندان می‌توانند زیبایی طرح لبخند و توانایی جویدن طبیعی خود را بازیابند.

ایمپلنت دندان

در ایمپلنت بدون جراحی یا پانچ به جای اینکه لثه شکافته شود و در معرض دید کامل قرار بگیرد، جراحان ماهر محل قرار دادن ایمپلنت را به راحتی حس می‌کنند و حتی تراکم استخوان را هم کاملاٌ در این اسکن ها می‌توانند مشاهده نمایند. (wbc بالا در بارداری)

ایمپلنت چگونه انجام میشود؟

مراحل کاشت دندان تقریبا در تمام موارد یکسان است مگر اینکه بیمار به دلایل مختلف به درمان‌های جانبی نیز نیاز داشته باشد. در ادامه مراحل ایمپلنت دندان به ترتیب توضیح داده شده‌اند.

1- یافتن متخصص ایمپلنت دندن

اولین و مهم‌ترین مرحله برای کاشت دندان، پیدا کردن بهترین متخصص ایمپلنت است. برای این کار می‌توانید از طریق دوستان و آشنایان یا فضای مجازی اطلاعات مختلفی درباره دندان پزشکان کسب کرده و در نهایت بهترین و متخصص‌ترین دندانپزشک را پیدا کنید. ابتدا به متخصص مراجعه می‌کنید تا شرایط دهان و دندان شما به طور کامل بررسی شود. با گرفتن عکس وضعیت به کامل مشخص می‌شود.

2- انجام معاینه RTG و CT 3D

یکی از معاینه‌های بسیار مهم که برای بررسی شرایط بیمار برای انجام ایمپلنت صورت می‌گیرد، معاینه RTG است. در این روش به کمک اشعه ایکس از دندان‌های بیمار عکس گرفته می‌شود. در این عکس ساختار استخوان‌های فک بیمار به طور کامل بررسی شده و استخوان‌هایی که برای کاشت مناسب هستند، مشخص می‌شوند. پس از آن دندانپزشک می‌تواند برای تعداد و نوع ایمپلنت تصمیم گیری کند.

معاینه RTG و CT 3D

CT 3D یکی دیگر از بررسی‌هایی است که به توصیه دندانپزشک قبل از انجام ایمپلنت انجام می‌شود. با این تصاویر سه بعدی نیز ساختار و ابعاد آناتومیکی به صورت کامل نشان داده می‌شوند. به این صورت پزشک با آگاهی کامل برای درمان اقدام کرده و از بروز مشکلات پیش بینی نشده جلوگیری می‌شود. (تورم غدد لنفاوی)

3- کشیدن دندان‌های آسیب دیده

اگر فرد دارای دندان‌های آسیب دیده باشد و بخواهد به جای آن‌ها از کاشت ایمپلنت استفاده کند، باید ابتدا برای کشیدن دندان‌ها اقدام کند. این کار باید با دقت و حساسیت زیادی انجام شود تا صفحه باکال و استخوان‌های اطراف دندان به هیچ عنوان دجار آسیب نشوند. پس از کشیدن دندان، اطراف آن و استخوان‌ها به طور کامل بررسی می‌شوند. حفره داخل استخوان بررسی شده و در صورت سالم بودن برای ادامه ایمپلنت اقدام می‌شود. در غیر این صورت باید درمان‌های جانبی انجام شود.

4- پیوند استخوان

گاهی اوقات لازم است در مراحل ایمپلنت درمان‌های جانبی مانند جراحی پیوند استخوان و یا لیفت سینوس انجام شود که درمان آن توسط دندانپزشک انجام می‌شود. در این شرایط بیمار دارای استخوان فک ضعیف یا با تراکم پایین است که قبل از کاشت ایمپلنت باید درمان شود. پس از انجام عمل پیوند استخوان معمولا 4 تا 12 ماه زمان برای بهبودی لازم دارید. در واقع پس از اتمام روند درمان و بهبودی کامل می‌توانید برای کاشت اقدام کنید.

5- قرارگیری ایمپلنت در فک در مراحل کاشت ایمپلنت

پس از آماده شدن کامل استخوان، باید کاشت صورت گیرد. این مرحله کاشت دندان، برای قرارگیری پیچ فلزی درون استخوان فک است. این پیچ از جنس تیتانیوم بوده و مقاومت و سازگاری بالایی با استخوان و بدن انسان دارد. از این فلز به عنوان ریشه دندان استفاده می‌شود. معمولا مرحله قرارگیری فلز 1 تا 2 ساعت زمان می‌خواهد. پس از کاشت فلز درون استخوان باید مدت زمانی را برای بهبودی و جوش خوردن استخوان فک منتظر بمانید. این پروسه ممکن است از 5 تا 7 ماه برای فک پایین و بالا طول بکشد. پس از بهبودی کامل با نظر پزشک سایر مراحل انجام ایمپلنت صورت می‌گیرند. (تمایل به شیرینی)

بیشتر بخوانید  معرفی 6 متخصص برتر جراحی سینه در تهران به انتخاب مجله پزشکی سلامت

6- استفاده از هیلینگ کپ بر روی ایمپلنت

پس از اتصال کامل پایه فلزی در استخوان فک، باید به سراغ مرحله بعدی درمان بروید. در این مرحله دندان پزشک هیلینگ کپ یا همان تاج موقت را بر روی پایه فلزی قرار می‌دهد. پس از قرارگیری این تاج موقت، بافت لثه ترمیم یافته و بهبود می‌یابد. این تاج موقت به صورت یک قطعه فلزی است که باعث دور شدن لثه بیمار از ایمپلنت می‌شود. این تاج باید به مدت 10 تا 14 روز باقی بماند. پس از گذشت این مدت توسط دندان پزشک برداشته شده تا فرد برای مراحل بعدی آماده شود.

7- قرارگیری اباتمنت روی ایمپلنت

اباتمنت بخش مهمی از مراحل ایمپلنت دندان است که برای محافظت از تاج بر روی ایمپلنت قرار می‌گیرد. در واقع تاج موقت پس از قرارگیری اباتمنت بر روی ایمپلنت قرار می‌گیرد. در زمانی که برای بهبود شرایط در نظر گرفته می‌شود، بافت لثه در اطراف ایمپلنت شکل گرفته و دقیقا مشابه با دندان طبیعی است. تاج برای مدت 4 تا 6 هفته در دهان بیمار قرار می‌گیرد. در این بازه زمانی تاج دائمی طراحی و ساخته می‌شود.

8- قالب گیری در مراحل ایمپلنت دندان

پس از قرار گرفتن پایه درون استخوان فک و قرارگیری اباتمنت بر روی آن نوبت به قالب گیری و آماده کردن روکش اصلی است. دندانپزشک ابتدا وضعیت ایمپلنت شما را بررسی کرده و قالب گیری را انجام می‌دهد. معمولا متخصص پروتز‌های دندانی کار قالب گیری را انجام می‌دهد. قالب‌ها به لابراتوار ارسال شده تا روکش دندان شما ساخته شود. در نهایت روکش بر روی پایه قرار می‌گیرد. (نمونه رژیم فستینگ رایگان)

9- مرحله آخر ایمپلنت: قرار گیری تاج دائمی

آخرین مرحله از مراحل ایمپلنت دندان، برای قرار گیری تاج اصلی است. در واقع مهم‌ترین و اصلی‌ترین بخش ایمپلنت، تاج اصلی و دائمی است که برای زیبایی نهایی اهمیت زیادی دارد. تاج دائمی در مرحله پایانی درون اباتمنت قرار داده می‌شود. معمولا برای این کار از چسب‌های قوی استفاده می‌شود تا ظاهر نهایی دندان زیباتر شود. برخی از دندانپزشکان نیز از پیچ برای اینکار استفاده می‌کنند.

با توجه به موارد گفته شده ایمپلنت دندان از فردی به فرد دیگر متفاوت است. درمان‌های جانبی انجام شده خود مدت زیادی طول می‌کشد. علاوه بر آن پس از قرار دادن پایه ایمپلنت با توجه به شرایط بیمار مدت زمان متفاوتی برای پیوند استخوان با فلز تیتانیوم طول می‌کشد.

هر کدام از مراحل گفته شده پس از انجام باید به صورت منظم توسط دندانپزشک بررسی شده و هر زمان که بیمار آمادگی انجام مراحل بعدی را داشت، برای ادامه درمان اقدام شود. این درمان ممکن است تا چندین ماه زمان ببرد اما با توجه به نوع درمان، پس از اتمام آن دندان کاشته شده کاملا مشابه با دندان‌های طبیعی و اصلی خود فرد استفاده می‌شود.

آیا انجام ایمپلنت بدون درد ممکن است؟

بیشتر افراد ترس زیادی از مراحل جراحی ایمپلنت دارند. تصور اینکه لثه شما توسط پیچی سوراخ شود تا حد زیادی دردناک به نظر می آید و شما فکر کنید تحمل این درد از توانایی شما خارج است . اما باید بدانید که که جراحی و کاشت ایمپلنت در بسیاری از موارد از یک درمان ریشه (عصب کشی دندان) راحت تر است چون در مواردی برای درمان ریشه به دلیل وجود عفونت ناحیه دندان به خوبی بی حس نمیشود اما برای انجام ایمپلنت دندانپزشک ناحیه مورد نظر جهت انجام ایمپلنت را به خوبی بیی حس می کند و شما هیچ درد در حین انجام پروسه درمان حس نخواهید کرد.

همچنین بعد از اتمام پروسه ی درمان پزشک بهترین زمان کاشت ایمپلنت را به شما توضیح می دهد د داروهایی برای شما تجویز میشود تا در در دوره ی نقاهت نیز هیچ دردی احساس نکنید عدم وجود دندان در داخل دهان باعث ایجاد مشکلات بسیاری از جمله از بین رفتن استخوان فک و اشکال در گفتار می شود. بنابراین می توان گفت استفاده از ایمپلنت روشی بسیار مفید برای جلوگیری از به وجود آمدن مشکلات حاصل از عدم وجود دندان می باشد و نباید ترس از درد باعث شود از مزایای ایمپلنت بدون درد صرف نظر کنید. (منوپوزال چیست)

روش های انجام ایمپلنت بدون درد:

  1. استفاده از بی حسی موضعی

استفاده کردن از بی حسی موضعی اهمیت زیادی برای انجام ایمپلنت بدون درد دارد. در واقع در تمام اقدامات دندانپزشکی از این نوع بی حسی استفاده می شود. داروی بی حسی سبب می شود تا ناحیه مورد نظر بی حس شده و بیمار هیچ دردی را احساس نکند. قطعا با انجام این بی حسی شما متوجه هیچ دردی در ناحیه لثه و ایمپلنت نخواهید داشت و در صورت نیاز یا طولانی شدن مدت جراحی نیز دندانپزشک بی حسی ناحیه را مجدد تکرار کرده تا هیچ گونه در طی طی پروسه جراحی نیز نداشته باشید. پس بهتر است ترس را درباره ی انجام ایمپلنت کنار بگذارید.

  1. اسکن سه بعدی دندان ها
بیشتر بخوانید  سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می شود؟ + بررسی علائم و راه‌های درمان این بیماری

یکی دیگر از موارد بسیار مهم در انجام ایمپلنت بدون درد، استفاده از اسکن هاست امروزه با اسکن ها که در آن ها آناتومی دقیق دندان ها ,  ارتفاع  و قطر استخوان فک , فاصله تا کانال عصب و … به طور دقیق مشخص می شود به دندانپزشک کمک میکند تا به راحتی به طور دقیق نقطه ی مورد نظر جهت جایگذاری پایه ی ایمپلنت را پیدا کند و بداند باید جراحی را در چه ناحیه ای انجام دهد.  کسب این نوع اطلاعات توسط اسکن ها باعث کاهش کوچکتر بودن ناحیه جراحی و کاهش چشمگیر درد , خونریزی و تورم و کوتاه شدن دوره ی نقاهت و سریعتر شدن روند بهبودی بعد از انجام ایمپلنت می شود. قبل از استفاده از اسکن های سه بعدی پیشرفته کار ایمپلنت با درد و خونریزی بیشتری همراه بود. در حال حاضر با این روش شما ایمپلنت بدون درد و راحتی را خواهید داشت. (علایم سنگ کیسه صفرا)

  1. استفاده از میکروسکوپ دندانی و لوپ ها

میکروسکوپ دندانی و لوپ ها  از دیگر موارد مهمی هستند که دندانپزشک جهت بزرگنمایی و تمرکز بیشتر روی ناحیه دهان و انجام ایمپلنت بدون درد از ان استفاده میکند . با استفاده از این نوع دوربین ها پزشک تسلط بیشتری به ناحیه ایمپلنت و لثه خواهد داشت. این نوع تسلط سبب می شود تا محل دقیق برش و جراحی مشخص شود. با برش دادن قسمت دقیق نیاز به بخیه نیز کاهش خواهد یافت. پس می توان گفت استفاده کردن از این نوع تکنولوژی تاثیر مستقیمی بر روی بدون درد بودن ایمپلنت دارد. به طور کلی وجود تجهیزات پیشرفته برای انجام ایمپلنت تاثیر بسیار زیادی بر روی کاهش درد و خونریزی دارد. توصیه می شود قبل از اقدام برای انجام ایمپلنت حتما از وجود تجهیزات پیشرفته اطمینان حاصل نمایید.

اگر همیشه به دلیل ترس از درد بیش زیاد از انجام ایمپلنت خودداری می کنید باید بدانید که عوارض عدم انجام ایمپلنت در طولانی مدت می تواند مشکلات بسیاری را برای شما ایجاد نماید. تحلیل رفتن استخوان فک و به وجود آمدن مشکل در گفتار از مشکلات مهم عدم وجود دندان در دهان می باشند. امروزه با استفاده از روش های بسیار پیشرفته میزان درد و خونریزی در ایمپلنت ها به طرز واضحی کاهش یافته است. پس حتما برای انجام یک ایمپلنت بدون خونریزی در اولین فرصت با یک پزشک متخصص مشورت نمایید. استفاده از داروهای کاهش اضطراب قبل از انجام ایمپلنت نیز می تواند کمک کننده باشد.

  1. استفاده از گاید های جراحی

در مراحل انجام ایمپلنت بدون درد میتوان از روشهای ایمپلنت دیجیتال و گاید جراحی استفاده کرد . بعد از اسکن ناحیه مورد نظر انجام ایمپلنت قالبی از جنس پلاستیک مطابق اسکن ساخته میشود که روی این قالب نقطه ی دقیق برای جایگذاری ایمپلنت مشخص شده از و دندانپزشک میتواند بدون برش دادن لثه مراحل دریلینگ و ایجاد فضا برای جایگذاری پایه ایمپلنت را انجام دهد البته این روش به شرایط بیمار و تشخیص ایمپلنتولوژیست یا دندانپزشک بستگی دارد. (عکس ریشه دندان شیری)

ایمپلنت بدون جراحی لثه چیست؟

ایمپلنت دندان بدون استفاده از جراحی یک روش جدید در حوزه زیبایی و بهداشت دندان است. این روش با استفاده از تکنولوژی پیشرفته، به شما امکان می ‌دهد تا دندان‌ های مصنوعی را بدون نیاز به جراحی در دهان خود قرار دهید. قبل از استفاده، بهتر است با یک دندانپزشک مشورت کنید و تصمیم خود را بگیرید.

در مجموع ایمپلنت دندان به عنوان بهترین شیوه و راه جبران دندان از دست رفته، در میان مردم شناخته شده است. در کنار مزایای ایمپلنت دندان، زمان طولانی فرایند کاشت و بهبودی بیشتر افراد را کلافه و خسته می کند. از سوی دیگر هزینه های ایمپلنت دندان را نیز بیشتر می کند. اما در این میان کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی لثه علاوه براینکه روند درمان را کوتاه کرده است بلکه دیگر اثری از خون و خونریزی وجود ندارد.

ایمپلنت بدون جراحی لثه

گاهی ممکن است فرد به علت بیماری، مصرف دارو یا بر اثر حادثه ای مثل تصادف یا حتی زمین خوردن، یک یا چند دندان خود را از دست بدهد. حس نداشتن دندان خصوصا دندان های جلو و از دست رفتن زیبایی  چهره، عذاب آور است. تا جایی که ممکن است اعتماد به نفس خود را از دست بدهید و از خندیدن در جمع اجتناب کنید.

اما تکنولوژی همیشه کارها را برای ما آسان می کند. با فناوری ایمپلنت و کاشت دندان می توانید زیبایی چهره خود را دوباره بدست آورید و طعم شیرین یک لبخند زیبا را تجربه کنید.در واقع ایمپلنت بهترین شیوه برای جایگزین کردن دندان هایی است که به هر دلیلی از دست رفته اند و جای آنها خالی شده است. در ابتدای ابداع این روش، پروسه درمانی و کاشت دندان بسیار زمان بر، پر هزینه و دردآور بود. اما اخیرا با روش نوین کاشت دندان بدون جراحی این پروسه بسیار کوتاه شده به علاوه اینکه دراین روش دیگر نیازی به بریدن لثه و بخیه زدن نیست.

ایمپلنت بدون جراحی
ایمپلنت بدون جراحی لثه

ایمپلنت بدون جراحی، جدیدترین تکنولوژی کاشت دندان است. در ایمپلنت بدون جراحی همانطور که از نامش پیداست متخصص ایمپلنت جهت کاشت پایه لثه را برش نمی زند. پس در نتیجه خونریزی دراین روش در مقایسه با روش معمولی (روشی که درآن پزشک متخصص یک لایه از بافت لثه را کنار زده تا به استخوان فک برسد) بسیار کمتر است. 

بیشتر بخوانید  آشنایی با انواع رژیم لاغری اصولی و عالی + بررسی مزایا و معایب آنها

ایمپلنت بدون جراحی چگونه است؟

ایمپلنت بدون جراحی چگونه است و چگونه انجام می شود؟ ایمپلنت بدون جراحی، معمولا در همان جلسه‌ ای که دندان کشیده می‌ شود، انجام می‌ گردد. اما انجام آن دارای شرایط ویژه‌ ای می‌باشد و موردی که در انجام آن بسیار اهمیت دارد، این است که فرد بیمار بایستی دارای استخوان فک و لثه‌ سالم و با کیفیتی باشد. برای انجام این عمل، ابتدا دندان مورد نظر کشیده می‌شود و سپس توسط یک وسیله به نام پانچ، یک سوراخ در لثه و فک ایجاد و پایه ایمپلنت در این حفره کاشته می‌ شود و پس از آن، ایمپلنت بر روی پایه سوار می‌ شود و نیازی به استفاده از بخیه نمی‌ باشد. (درمان خانگی عفونت تاتو)

دوره‌ نقاهت ایمپلنت بدون جراحی، بسیار کوتاه می‌ باشد و به سرعت بهبود پیدا می‌ کند. در نظر داشته باشید که این عمل، بسیار حساس می‌ باشد و به دلیل اینکه عمل پانچ صورت می‌ گیرد؛ بایستی در بهترین مکان ممکن حفره ایجاد شود و در صورتی که در مکانی نامناسب، حفره ایجاد شود؛ باعث ایجاد آسیب و صدمه به فک و لثه می‌ شود و دیگر امکان انجام ایمپلنت وجود نخواهد داشت.

ایمپلنت بدون جراحی

در بعضی از موارد، در صورت تشخیص متخصص، از لیزر هم در مرحله‌ قرار دادن ایمپلنت و همچنین در زمان آشکار سازی سر ایمپلنت استفاده می‌ شود. لازم است بدانید که بکارگیری لیزر در این روش، دقت کار را دوچندان می‌ کند.

مراحل انجام ایمپلنت بدون جراحی:

  1. ابتدا دندانپزشک از فک و لثه شما عکسبرداری می‌کند و از این طریق میزان تراکم استخوان فک و شرایط لثه را بررسی می کند.
  2. در صورتی که فک، شرایط لازم را داشته باشد و لثه قابلیت کاشت دندان را دارا باشد و دندانپزشک نیز آن را تایید نماید به سراغ مرحله اصلی می روید.
  3. در مرحله بعد پزشک توسط ابزارهای مخصوصی یک حفره در لثه ایجاد می کند و ایمپلنت را در جای خود قرار می‌دهد. این کار ممکن است به دو روش انجام شود: پانچ یا لیزر.

بررسی دو روش اصلی در ایمپلنت بدون جراحی

ایمپلنت بدون جراحی یکی از انواع ایمپلنت و روش های کاشت دندان به شمار می رود که به روش های مختلفی انجام می شود:

1- ایمپلنت به روش پانچ

در روش ایمپلنت پانچی که به آن ایمپلنت فوری یا ایمپلنت فلپلس (flapless) هم می گویند دندانپزشک ابتدا به کمک بی حسی موضعی، دهان و لثه شما را بی حس می کند و بدون اینکه لثه را برش دهد، با دستگاه های مخصوص پانچ، که سرهایی با اندازه های متفاوت دارد، در محل مورد نظر، سوراخی با عمق لازم برای کاشت دندان ایجاد می کند سپس پایه ایمپلنت دندان درون آن قرار می‌گیرد.

ایجاد این سوراخ هیچ گونه درد و خونریزی ای ندارد و استفاده از این روش برای افرادی که می‌خواهند کاشت ایمپلنت بدون درد و جراحی داشته باشند و در مدت زمان کمتری بهبودی یابند بسیار مناسب است.

مزیت این روش نسبت به ایمپلنت معمولی این است که با این روش استخوان فک به پایه ایمپلنت زودتر جوش می خورد و روند بهبودی سریع تر است زیرا بافت های دهان کمتر آسیب می بینند. اگر بیمار دندانی را کشیده و ریشه دندان سالم باشد وهم چنین شرایط استخوان و لثه به لحاظ استحکام و ضخامت کافی را داشته باشد، پزشک میتواند از این روش برای قراردادن ایمپلنت استفاده کند. ولی اگر لثه یا استخوان فک تحلیل رفته باشد بیمار نیاز به پیوند لثه یا استخوان دارد و کاشت ایمپلنت بعد از کشیدن دندان امکان پذیر نخواهد بود.

قیمت ایمپلنت به روش پانچ چقدر است؟

کاشت ایمپلنت به روش پانچ، جدیدترین روش کاشت دندان می‌باشد. این روش مزایای زیادی را برای بیماران به همراه دارد، از جمله آسیب ندیدن استخوان فک و عروق خونی، طول دوره درمان کوتاه، نحوه و روش کاشت دندان بدون درد و خونریزی. عوارض کاشت دندان به این روش صفر است. ایمپلنت دندانی با این روش، برای تمام طول عمر ماندگاری و دوام خواهد داشت.

هر روش درمانی کاشت ایمپلنت با یک جلسه مشاوره در کلینیک دندانپزشکی شروع می‌شود. در جلسه مشاوره قیمت ایمپلنت به روش پانچ، متخصصان ما یک برنامه درمانی سفارشی با توجه به شرایطتان برای شما طراحی می‌کنند و به این ترتیب شما می‌توانید از هزینه و قیمت دقیق ایمپلنت دندان آگاه شوید.

2- ایمپلنت لیزری یا دیجیتالی

دراین روش از ایمپلنت، تصویری سه بعدی از ساختار دندان ها و استخوان فک و رشته های عصبی گرفته می شود و پزشک باتوجه به آن محل کاشت دندان جدید را مشخص و برای ایجاد حفره از لیزر استفاده می کند. مهمترین مساله در استفاده از این روش مهارت دندانپزشک است. دندانپزشک باید آنقدر مهارت داشته باشد که محل مناسب برای استفاده از اشعه لیزر و قرار گرفتن پایه را پیدا کند.

ایمپلنت لیزری

در این روش که با استفاده از اشعه لیزر انجام می‌شود، میزان جراحت برای کاشت ایمپلنت دندان به حداقل می‌رسد به علاوه، بافت های دیگر هم کمتر آسیب می‌بینند. از لیزر در مراحل مختلف کاشت دندان استفاده می شود. در مرحله اولیه، می توان با لیزر، شکاف مورد نظر را ایجاد کرد و هم در مرحله بعدی می توان بافت ایجاد شده روی ایمپلنت را برداشته و عملیات کاشت را ادامه داد. در نتیجه، خونریزی و درد کمتر و امکان بهبودی سریع‌تر است.

بیشتر بخوانید  چه عواملی بر دوام و طول عمر لمینیت دندان تأثیر می‌گذارد؟

ایمپلنت لیزری چیست؟

کاشت دندان و بکار بردن لیزر دندان برای این امر بایستی با دقت انجام شود. بکار بردن لیزر با طول موج مناسب و دقیق نکته خاصی است که متخصص ایمپلنت بایستی رعایت نماید. فرایند استفاده از لیزر می تواند در مراحل متعدد کاشت دندان بکار رود. هم در مرحله اولیه کاشت ایمپلنت دندان می توان برداشتن لثه و ایجاد شکاف را با لیزر انجام داد و هم در مرحله ثانیه می توان بافت ایجاد شده روی ایمپلنت را برداشت و عملیات کاشت را ادامه داد.

ایمپلنت لیزری چیست؟ ایمپلنت لیزری گزینه ای بهتر برای وارد شدن آسیبی کمتر به بافت نرم می باشد. استفاده از لیزر در ایمپلنت موجب می شود که محل جراحی دندان با کمترین آسیب به بافت نرم و سخت آماده شود. در واقع در ایمپلنت لیزری جراحی آتروماتیک و بدون آسیبی را خواهیم داشت. دقت انجام جراحی در این روش بسیار افزایش دارد و خونریزی مانند روش جراحی با تیغ، نخواهیم داشت.

شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت بدون جراحی چیست؟

  • نداشتن مشکل لثه

لثه‌ها در کاشت ایمپلنت بدون جراحی مهم‌ترین بخش هستند. در صورت نداشتن لثه‌های مناسب یا بیماری‌هایی مربط به بخش لثه‌ها پیشنهاد می‌شود از ایمپلنت دندان بدون جراحی استفاده نکنید.

  • تراکم استخوان کافی

در صورتی که استخوان فک شما دارای تراکم لازم نباشد، فرایند کاشت دندان بسیار طولانی و حتی ناممکن می‌شود. قبل از انجام ایمپلنت دندان بدون جراحی با دندان پزشک خود مشورت کرده و در صورت نداشتن تراکم استخوان از عمل خودداری کنید.

  • نداشتن مشکل سینوزیت

افرادی که دارای مشکل سینوزیت هستند باید از انجام ایمپلنت دندان بدون جراحی خوداری کنند چرا که ممکن است دچار عفونت شدید شده و با خطرات زیادی مواجه شوند.

چه افرادی می توانند ایمپلنت دندان بدون جراحی را انجام دهند؟

برای درمان ایمپلنت بدون جراحی، لازم است تا بیمار دارای لثه سلامتی باشد و حجم و مقدار کافی از استخوان فک را نیز داشته باشد. این نکته مهم به این دلیل است که جراح برشی در لثه ایجاد نمی کند و بدین ترتیب دید کافی به استخوان وجود ندارد. با تمام این حرف ها، دندانپزشک متخصص است که بهترین و مناسب ترین روش را برای بیمار انتخاب می کند. این روش درمانی می تواند گزینه بسیار مناسبی برای افراد سیگاری، بیماران دیابتی و افرادی که منع عمل جراحی دارند، باشد.

انجام ایمپلنت دندان بدون جراحی

بنابراین برای استفاده از این روش شرایط زیر باید وجود داشته باشند:

  1. مهارت ایمپلنتولوژیست
  2. وجود سلامت کافی لثه و دندان های مجاور در بیمار
  3. وجود تراکم استخوان کافی و عدم نیاز به انجام پیوند استخوان

چه کسانی نمی توانند ایمپلنت بدون جراحی انجام دهند؟

امروزه افزایش موفقیت آمیز این خدمت از دندانپزشکی تا ۹۵ درصد افزایش یافته است. اما افرادی هستند که ریسک موفق نشدن این کار در آن ها وجود دارد، برخی از این افراد به شرح زیر هستند:  

  • محدودیت سنی در انجام ایمپلنت دندان بدون جراحی وجود دارد، لذا کودکان و نوجوانان به علت رشد نکردن استخوان فک نمی توانند از این روش درمانی استفاده کنند.
  • افرادی که الکل مصرف می کنند نیز نمی توانند عمل ایمپلنت دندان بدون جراحی را انجام دهند، چرا که الکل بر انعقاد خون آن ها تاثیرگذار است. البته برای انجام این روش درمانی می توانند چند هفته مصرف الکل را قطع کنند.
  • این روش برای افرادی که دخانیات مصرف می کنند مناسب نیست، چرا که بر اکسیژن رسانی بافت آن ها تاثیر گذاشته و گردش خون کند می شود. این امر موجب افزایش عفونت و کندتر شدن روند بهبود بیمار می شود.
  • در صورتیکه استخوان فک شما تراکم یا حجم کافی نداشته باشد، نمی توانید از این روش درمانی استفاده کنید.
  • انجام ایمپلنت دندان در دوران بارداری نیز ممکن نیست. بهتر است که برای انجام ایمپلنت دندان بدون جراحی بعد از سه ماهه اول بارداری انجام شود.
  • افرادی که بیماری قلبی دارند یا سکته کردند، باید برای انجام این کار از دندانپزشک خود مشورت بگیرند.
  • پرتو درمانی، ایمپلنت را با مشکل روبرو می کند. لذا تنها اگر پرتو درمانی در قسمت هایی دورتر از دهان انجام شده، می توانید از این روش استفاده کنید.
  • پوکی استخوان، انجام این روش درمانی را مشکل می کند.
  • انجام ایمپلنت برای بیماران دیابتی که بیماری آن ها تحت کنترل است، قابل استفاده می باشد، در غیر اینصورت نباید از این روش درمانی استفاده کرد.
  • افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، نمی توانند ایمپلنت را انجام دهند. چرا که ضعف سیستم ایمنی باعث می شود تا جوش خوردن بافت ها ضعیف شوند.

مزایای ایمپلنت دندان بدون جراحی چیست؟

کاشت ایمپلنت بدون جراحی نسبت به روش معمولی می تواند مزیت ها و فوایدی به همراه داشته باشد که عبارتند از:

  1. دوره درمانی کوتاه تری با استفاده از این روش پشت سر گذاشته می شود.
  2. زمان کاشت در این روش حدود 15 دقیقه کمتر از روش معمولی است.
  3. به جهت اینکه به برش و بخیه نیازی نمی باشد، دوران بهبودی و نقاهت سریع تر است.
  4. التهاب و تورم بعد از جراحی بسیار محدود خواهد بود.
ایمپلنت بدون جراحی
مزایای ایمپلنت دندان بدون جراحی
  1. درد و خونریزی به میزان قابل توجهی کمتر از روش دیگر کاشت ایمپلنت هستند.
  2. در این روش این امکان وجود دارد که بلافاصله بعد از قرار دادن پایه ایمپلنت، روکش روی آن قرار داده شود. افرادی که حساسیت بسیار زیادی روی زیبایی خود دارند، بیشتر تمایل به استفاده از ایمپلنت بدون جراحی دارند.
  3. این روش به جراحی مجددی نیاز ندارد.
  4. احتمال تحلیل استخوان در این روش بسیار کاهش پیدا می کند.
  5. برای تثبیت و محکم کردن دندان لق شده جلو انتخاب مناسبی است.
بیشتر بخوانید  معرفی دکتر های گوش و حلق و بینی در کرمان و قم

عوارض ایمپلنت دندان بدون جراحی چیست؟

با وجود اینکه این روش درمانی، مزیت های زیادی به دنبال دارد، اما موارد زیر را می توانیم بخشی از معایب این روش درمانی در نظر بگیریم:

  1. استفاده از این روش در موارد زیاد ممکن نیست.
  2. حتما باید دندان های کناری سلامت کافی داشته باشند تا بتوان از این روش درمانی استفاده کرد.
  3. امکان آسیب رسیدن به دیواره استخوان فک وجود دارد.
  4. امکان پیوند استخوان و بافت لثه در این روش وجود ندارد.

تفاوت کاشت ایمپلنت بدون جراحی و ایمپلنت به همراه شکافتن لثه چیست؟

تفاوت اصلی روش متداول با روش پانچ تکنیک یا کاشت ایمپلنت بدون جراحی این است که در روش متداول جراحی ،لثه به کمک تیغ جراحی شکافته شده و بعد از کاشت ناحیه مورد نظر بخیه میخورد.

تفاوت کاشت ایمپلنت بدون جراحی و ایمپلنت معمولی

ولی در روش پانچ بدون شکافتن و بدون بهره گیری از تیغ جراحی ایمپلنت کاشت میشود و به تبع آن نیازی به بخیه نمیباشد از مزایای بازر این روش کاهش بروز درد و خونریزی و تورم میباشد و از همه مهمتر زمان جراحی در روش پانچ کوتاهتر از روش معمولی خواهد بود البته باید در نظر داشت این تکنیک به سه عامل وابسته است:

  1. ضخامت مناسب استخوان
  2. ضخامت مناسب بافت لثه
  3. تبحر جراح که از همه موارد مهمتر میباشد

مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی چگونه است؟

اگر می خواهید که کاشت ایمپلنت دندان شما با مشکلی رو به رو نشود، لازم است تا مراقبت ها و نکاتی را رعایت کنید که عبارتند از:

  1. تمام نکات بیان شده توسط دندانپزشک خود را به طور کامل انجام دهید.
  2. با وجود اینکه احتمال بروز التهاب در این روش بسیار کم است، اما بهتر است تا در روز اول بعد از جراحی، حدود 15 دقیقه از کمپرس یخ استفاده کنید.
  3. 48 ساعت پس از جراحی برای کاهش درد و تورم از کمپرس گرم استفاده کنید.
  4. توجه زیادی به بهداشت دهان و دندان خود داشته باشید. اطراف پایه ایمپلنت خود را کاملا تمیز نگه دارید. برای اینکار می توانید از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده کنید، اما تا 5 روز مسواک زدن توصیه نمی شود.
  5. تا بهبودی خود غذاهای نرم مصرف کنید.
  6. برای نوشیدن مایعات از نی استفاده نکنید.
  7. حداقل تا 5 روز از سیگار کشیدن و استعمال دخانیات بپرهیزید.
  8. در صورت احساس هرگونه مشکل حتما با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

هزینه ایمپلنت بدون جراحی چقدر است؟

هزینه ایمپلنت بدون جراحی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که عبارتند از:

  • جنس، کیفیت و برند سازنده ایمپلنت
  • کلینیک یا متخصص دندانپزشکی که به او مراجعه کرده‌اید.
  • موقعیت جغرافیایی یا شهر محل زندگی شما
  • تعداد دندان‌هایی که نیاز به ایمپلنت دارند.
  • هزینه‌های مربوط به تصویر برداری و تجهیزات پیشرفته

همان‌طور که خودتان نیز مشاهده می‌کنید، تنوع این فاکتورها باعث می‌شوند نتوانیم قیمت دقیقی را به شما پیشنهاد کنیم. با این حال، امیدواریم که به یک دید کلی از قیمت ایمپلنت بدون جراحی رسیده باشید. قطعا همین فاکتور سرعت، در گران تر بودن قیمت این نوع ایمپلنت نسبت به روش معمولی بی اثر نیست.ایمپلنت دیجیتال یک تفاوت قیمت 30 درصدی نسبت به ایمپلنت معمولی دندان دارد و حدود 12 الی 15 میلیون تومان هزینه دارد.

سخن پایانی

شما در این مقاله با ایمپلنت بدون جراحی لثه آشنا شدید. همچنین از مراحل انجام ایمپلنت بدون جراحی و مزایا و عوارض آن آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

آیا نتیجه کاشت ایمپلنت به روش معمولی به روش بدون جراحی با هم تفاوت دارند؟

با توجه به تمامی تحقیقاتی که در این زمینه طی این این سال ها صورت گرفته است، هیچگونه تفاوتی در نتیجه این دو درمان مشاهده نشده است.

ایمپلنت دیجیتالی و معمولی چه تفاوتی دارند؟

می توان بارز ترین وجه تفاوت دو روش ایمپلنت دیجیتال و معمولی را در استفاده از تکنولوژی و نرم افزارهای مختص ایمپلنت و تصاویر سه بعدی از نواحی فک و لثه به شکل دقیق دانست که همه اینها باعث می شود در این روش درد و خونریزی به حداقل ممکن برسد و بیمار نیاز به بخیه هم ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا