تراجنسیتی یا ترنس درواقع اختلالی است که در آن بین بدن و هویت جنسی افراد تطابق وجود ندارد. از آنجاییکه بسیاری از اشخاص در جامعه، درک درست و شناخت کافی از این گروه را ندارند، برخورد با آنها برایشان بسیار دشوار است. به همین منظور در این مقاله تصمیم گرفتیم در مورد مردان و زنان ترنس اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم تا هنگام مواجه با افراد گفتهشده رفتاری اشتباه انجام ندهید که موجب سرکوب احساسات و بیاحترامی به آنها شود.
ترنس کیست؟
هنگامی که یک فرد ویژگیهای روانی و جسمی متفاوتی داشته باشد به آن تی اس گفته میشود. با توجه به جنسیت مردان و زنان ترنس، میتوان این اشخاص را به دو گروه تقسیم کرد. دسته اول تراجنسی زن که ویژگیهای روحی و رفتاری مردانه دارند؛ ولی فیزیک آن کاملاً شبیه به زنان است. دسته دوم تراجنسی مرد که روحیات و احساسات زنانه در آنها قالب بوده؛ اما کالبد مردانه دارند.
بررسی عواملی ایجاد شرایط
پزشکان تا به امروز تحقیقات فراوانی روی عوامل به وجود آمدن چنین شرایطی انجام دادهاند. بررسی افراد مختلف نشان داده که اختلال به وجود آمده میتواند به دلیل هورمونی که حین بارداری در بدن مادر ترشح میشود به وجود آید؛ اما علل دیگری ازجمله نوع تربیت فرزند و ژنتیک نیز میتواند موجب شود تا مردان و زنان ترنس شوند. البته در بررسیهای انجام شده توسط مؤسسه تحقیقات مغز هلند که سال 2000 در مجله غدد درون ریز و متابولیسم بالینی به چاپ رسید، نتایجی بهدست آمد که همگان را شگفتزده کرد. آزمایشها نشان داد در برخی موارد، افراد صرفاً توهم تراجنسیتی دارند و با داروهای ضد روان پریشی میتوان آنها را درمان کرد.
تشخیص براساس نشانهها
برای تشخیص مردان و زنان ترنس میتوان از ویزیت آنلاین روانشناسی استفاده کرد تا علائم توسط متخصص بررسی شود. اگر نشانههایی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم در فردی وجود داشت، میتواند با مراجعه به پزشک و طی جلسات مشاورهای احتمال تراجنسیتی بودن خود را بررسی کند.
نارضایتی جنسی
اولین موردی که باید به آن توجه کرد نارضایتی جنسی است. به همین دلیل به شما توصیه میکنیم از همان دوران کودکی به رفتارهای کودک خود توجه ویژهای داشته باشید و در صورت مشاهده نشانهای خاص حتماً با روانشناس مشورت کنید. اگر علاقهای به حضور در مطب و مراکز مشاوره ندارید میتوانید از ویزیت آنلاین روانشناسی استفاده نمایید.
کنجکاوی
یکی از نشانههایی که در صورت مشاهده آن باید در این مورد با یک روانشناس مشورت کرد، کنجکاوی و کسب اطلاعات در مورد مردان و زنان ترنس و انجام تستهای طراحی شده در این رابطه است. البته صرفاً به دلیل وجود چنین نگرشی نمیتوان فرد را ترنسجندر دانست.
سردرگمی
هویت مرد و زن در حالت عادی بهصورت صفر و یک است. اگر شخصی رفتارهای غیر متعارف از خود بروز داد که مربوط به جنس مخالف بود باید به یک متخصص مراجعه کند. بهطور مثال اگر شما کودکی دارید که علاقه به بازی کردن با اسباب بازیهای جنس مخالف دارد، بهتر است شرایط او را به شکل ویژهای زیر نظر داشته باشید.
نوع پوشش
در بسیاری از موارد دیده شده که نوع پوشش این افراد برخلاف جنسیت آنها در هنگام تولد است. بهطور مثال از علائم ترنس بودن دختر میتوان به پوشیدن لباسهای مردانه و علاقه بسیار به داشتن استایلی خاص اشاره کرد. البته به این نکته توجه داشته باشید که صرفاً با دیدن این علامت نباید فرد را در دسته مردان و زنان ترنس قرار داد.
افسردگی
از دیگر علائم ترنس بودن دختر یا پسر میتوان به گوشهگیری و عدم تمایل به برقراری ارتباط با همجنسان اشاره کرد که در بیشتر موارد منجر به ایجاد افسردگی حاد در فرد میشود. البته در صورت بروز چنین علائمی بهتر است ابتدا با یک مشاور موضوع را در میان بگذارید. در بسیاری از موارد ممکن است برداشت شما از شرایط اشتباه باشد.
تفاوت مردان و زنان ترنس و همجنسگراها
بسیاری از افراد در جامعه به اشتباه این دو گروه را در یک دستهبندی قرار میدهند. درواقع افرادی که همجنسگرا هستند، ویژگیهای جنسی یکسانی با اشخاص عادی دارند. با این تفاوت که گرایش آنها روی همجنسشان بسیار شدید است. این افراد دچار تناقضات جسمی و روانی نیستند. بهطور مثال پسرانی که به این اختلال مبتلا هستند با وجود داشتن ویژگیهای مردانه تمایل شدید به برقراری رابطه جنسی با همجنس خود دارند. جالب است بدانید که این افراد هیچ علاقهای به تغییر جنسیت نداشته و از جامعه انتظار دارند تا آنها را با همین وضع بپذیرند.
درمان مردان و زنان ترنس
برای درمان، این افراد ابتدا باید با یک روانشناس مشورت کنند. در طی جلسات مشاوره، مشخص میشود که مشکلات آنها به دلیل ترشحات هورمونی بوده یا صرفاً آشفتگی ذهنی است. اگر معلوم شود که تراجنسیتی آنها به دلیل توهم است، برایشان قرص و داروهای مناسب تجویز میشود و طی جلسات، مشاور تمام تلاش خود را انجام میدهد تا هویت واقعی فرد را به او بازگرداند. اما درصورتیکه مشکلات هورمونی باشد، میتوان برای آنها قرصهای هورمونی تجویز کرد تا تعادل در بدنشان برقرار شود. البته این کار باید تحتنظر روانپزشک انجام شود. اگر با روش گفته شرایط شخص نرمال نشد یا فرد تمایلی به درمان دارویی نداشت میتوان با استفاده از عمل جراحی جنسیت را بهطور کامل تغییر داد. برای این منظور باید مراحل زیر طی شود:
- تأیید بیماری اختلال هویت جنسی توسط یک روانشناس
- پس از تأیید بیماری باید به مدت دو سال صبر کرده و در این زمان نباید نظرش تغییر کند.
- حضور در جامعه در قالب جنس مخالف به مدت یک سال بهمنظور اطمینان از توانایی تحمل رفتار و شرایط اطرافیان
- بهتر است سن فرد در بازه 18 تا 21 سال باشد تا بلوغ جنسی تکمیل شده باشد.
جمعبندی
مردان و زنان ترنس درواقع به اختلالی مبتلا هستند که هویت آنها را تحت تأثیر قرار میدهد. تعداد چنین افرادی در جامعه بسیار اندک است و میتوان با بررسی نشانهها و علائم در دوران کودکی متوجه این موضوع شد و درمانهای لازم را آغاز کرد. در این مقاله راهکارهای شناسایی این افراد و برخی از ویژگیهای آنها را بررسی کردیم تا در صورت مشاهده این علائم در اطرافیان خود، بهترین تصمیم را بگیرید.