اغلب اسباب بازی هایی که والدین به عنوان اتلاف وقت میبینند، در واقع برای رشد و توسعه کودکان بسیار اهمیت دارند. بعضی از این اسباب بازی ها میتوانند حتی راهنمایی باشند برای آینده شغلی کودکان.
اسباب بازی ها نقش مهمی در زندگی کودکان دارند، اما مهم است که چه نوع اسباب بازی هایی برایشان فراهم کنید. این اسباب بازی ها واقعا میتوانند تأثیر بزرگی بر رشد شخصیت و مهارت هایشان داشته باشند.
اسباب بازی ها به کودکان کمک میکنند تا با ارائه شخصیت و پیشرفت توانایی هایشان، برای ورود به دنیای بزرگسالان آماده بشوند. یک اسباب بازی مناسب به درستی انتخاب شود، میتواند در رشد روانشناختی، فرهنگی و حتی در انتخاب حرفه ای آینده کودک کمک کند.
مثلا، کودکی که به لوگو یا خمیر دست علاقه دارد، ممکن است در آینده معمار یا مهندس بشود و یا کودکی که عاشق بازی های مسابقه ای است، ممکن است به ورزش های رقابتی علاقه مند شود.
علاقه به اسباب بازی ها ممکن است کودک را به اسباب بازی های دیگر هم سوق دهد، اما مهم است که در زمان کودکی استعدادهایش را کشف کنید و او را به سمتش هدایت کنید. پس، با توجه به سن کودک، بهتر است که اسباب بازی های مناسب را برایش بخرید و هنگام بازی با اسباب بازی، حواستان باشد.
والدین با شناسایی استعدادیابی کودکمی توانند فرصتی را برای شکوفایی و رشد توانایی کودک ایجاد کنند و کودکی با اعتماد به نفس تربیت نمایند.
استفاده از اسباب بازی هایی که شامل خشونت هستن میتواند به کودکان آموزش بدهد که خشونت را به عنوان یک راه حل برای مسائل استفاده کنند، که این میتواند منجر به ایجاد تروما گردد. اما اسباب بازی ها میتوانند به جز رشد جسمی و روحی، به استعدادیابی کودکان هم کمک کنند.
اسباب بازی ها به شدت شخصیت کودک را شکل میدهند. وقتی کودکان اسباب بازی هایی را انتخاب و بازی میکنند، در واقع پیامی به والدینشان میفرستند. این انتخاب ها نشان میدهند که کودکان چه چیزهایی را ترجیح میدهند و چطور با محیط ارتباط برقرار میکنند.
اسباب بازی های آموزشی همچنین به کودکان کمک میکنند تا خودشان و دنیای اطرافشان را بشناسند. وقتی اسباب بازی های مناسب با سن و مهارت کودکان انتخاب میشوند، تأثیر مثبتشان بر رشد و توسعه کودکان واضح می شود.
در واقع با انجام تست هوش کودک والدین می توانند درک بهتری نسبت به توانایی کودک از نظر ذهنی پیدا نمایند و می توانند نسبت به پرورش مهارت های کودک او را راهنمایی کنند.
بنابراین، بهتر است به کودکان اجازه دهیم با هر نوع اسباب بازی ای بازی کنند، بدون اینکه به دلایل جنسیتی رویکرد داورانه داشته باشیم. در واقع، باید به تأثیر اسباب بازی ها بر هوش کودکان هم توجه کنیم.
اسباب بازی هایی که کودک بازی میکند، تأثیر قابل توجهی بر رشد جسمی و روحی اش دارند. وقتی کودکان با اسباب بازی ها بازی میکنند، مهارت های حرکتی، مثل پیاده روی، صعود و ایستادن در تعادل، بهبود پیدا می نماید.
استفاده از اسباب بازی های کوچک میتواند به توسعه مهارت های کمک کند. همچنین، بازی با اسباب بازی ها میتواند بر رشد عاطفی کودک تأثیر بزرگی داشته باشد. با بازی کردن توسط اسباب بازی، میتوانیم خصوصیات مثبتی در کودکان افزایش دهیم.
این بازی ها میتوانند به کودکان کمک کنند تا از محیط اطرافشان بیشتر آگاه بشوند و اثر بخشی بیشتری روی محیط زیست داشته باشند. وقتی کودکان هنگام بازی احساس امنیت میکنند، این باعث می گردد که رشد عاطفی مثبتی تجربه کنند.
در واقع اگر والدین در موردبهترین سن استعدادیابی کودکان اطلاعاتی داشته باشند بهتر می توانند کودک را در رساندن او به سمت توانایی هایش راهنمایی کنند.
همچنین، بازی کردن با اسباب بازی ها میتواند به ایجاد روابط قوی بین کودکان و والدینشان کمک کند، خصوصا وقتی که والدین در بازی ها شرکت میکنند. این بازی ها همچنین میتوانند به کودکان کمک کنند تا مهارت های اجتماعی را یاد بگیرند و با قوانین اجتماعی آشنا بشوند.
در نهایت، بازی کردن با اسباب بازی ها میتواند به کودکان احساس خوشحالی و سرگرمی بدهد و به آنها اجازه میدهد که خودشان را کنترل کنند و خلاقیت شان را بروز بدهند. این بازی ها همچنین میتوانند به کودکان کمک کنند تا استعدادها و علایق خود را کشف کنند.