پزشکی سلامتمشاوره پزشکی

هالوکس والگوس را چگونه درمان کنیم؟

هالوکس والگوس عارضه‌ای است که بیشتر در خانم‌ها دیده می‌شود و در آن شست پا در ناحیه خارجی انگشت دچار قوز می‌شود. در چنین شرایطی و با مشاهده اولین علائم، مراجعه به پزشک متخصص و بهره‌مندی از روش‌های درمانی مناسب می‌تواند منجر به بهبود وضعیت و کنترل آن شود. برای آشنایی بیشتر با علائم این عارضه و روش‌های درمانی آن با ما همراه باشید.

هالوکس والگوس چیست؟

هالوکس والگوس، وضعیتی است که به جهت‌گیری غیر طبیعی انگشت شست پا مربوط می‌شود و می‌تواند به مشکلاتی نظیر آرتروز، کشیدگی عضلات و مشکلات مادر زادی و… ارتباط داشته باشد. در نام گذاری این عارضه، هالوکس به معنای انگشت شست پا و والگوس به معنای انحراف یا تغییر شکل آن است. بونیون نام دیگر این عارضه است که یک تورم دائمی و انحراف استخوان بزرگ انگشت پا به سمت داخل پا محسوب شده و می‌تواند موجب آزار و اذیت فرد مبتلا شود. مراجعه به یک فوق تخصص مچ پا بهترین گزینه برای خلاصی از شر این آزار و اذیت‌ها می‌باشد.

عوامل ایجاد هالوکس والگوس

علل و عواملی که به ایجاد هالوکس والگوس می‌انجامد عبارت است از:

  • استفاده مداوم از کفش‌های تنگ و نامناسب می‌تواند فشار بر روی انگشتان پا را افزایش داده و باعث شکل دهی نامناسب استخوان‌ها شود.
  • با افزایش سن، بافت‌ها و استخوان‌های پا ضعیف شده و منجر به هالوکس والگوس می‌شود.
  • در برخی موارد تغییرات هورمونی می‌تواند موجب هالوکس والگوس و مشکلاتی از این قبیل شود.
  • ژنتیک و وراثت از دیگر عواملی هستند که می‌توانند در ایجاد هالوکس والگوس نقش داشته باشند، به طوری که اگر در خانواده شخصی با این عارضه وجود داشته باشد، احتمال ابتلا و بوجود آمدن هالوکس والگوس در دیگر افراد نیز افزایش خواهد یافت.
  • ایستادن برای مدت طولانی و از این قبیل کار‌ها که استفاده نادرست از پاها در فعالیت‌های روزمره محسوب می‌شود، می‌تواند موجب افزایش فشار بر روی استخوان و مفصل انگشتان پا و در نهایت هالوکس والگوس شود.
  • داشتن پاهایی با فرم و مکانیک‌های غیر معمول و ضعیف می‌تواند ریسک ابتلا به هالوکس والگوس را افزایش دهد.
بیشتر بخوانید  متخصص اطفال کیست و چه زمانی باید مراجعه کنیم؟

درمان هالوکس والگوس

درمان هالوکس والگوس روش‌های مختلفی دارد که پزشک با توجه به میزان شدت علائم و ناراحتی‌های بیمار آن را تعیین می‌کند. برخی از این روش‌ها به شرح زیر است:

  1. در ابتدا پزشک از شما می‌خواهد که از کفش مناسب استفاده کنید و از پوشیدن کفش‌های تنگ بپرهیزید. انتخاب کفش‌های صحیح و مناسب که فضای کافی برای انگشتان پا دارند، می‌توانند به کاهش علائم و جلوگیری از تشدید هالوکس والگوس کمک کنند.
  2. استفاده از بالشتک‌های کوچک و دستگاه‌های تانسور ارک به صورت موقت می‌تواند از فشار بر روی انگشتان پا کاسته و موجب تصحیح موقت و موضعی پا در بیماران مبتلا به هالوکس والگوس شود.
  3. در برخی موارد ممکن است پزشک متخصص برای تسکین درد و کاهش تورم و التهاب هالوکس والگوس، برای بیمار دارو‌های مسکن و ضد التهاب تجویز کند.
  4. انجام برخی تمرینات تقویتی می‌تواند موجب تقویت عضلات پا شده و به کنترل تسکین علائم هالوکس والگوس کمک کند. برای انجام صحیح این گونه تمرینات و انتخاب تمرینات مناسب با وضعیت بیمار لازم است بیمار تحت نظر یک توانبخش حرفه‌ای قرار گیرد.
  5. در موارد شدید اگر روش‌های درمانی بالا موجب بهبود وضعیت بیمار نشود، دکتر بابک اتوکش فوق تخصص پا و مچ پا برای اصلاح وضعیت استخوان و مفصل عمل جراحی انجام می‌دهد تا زندگی بیمار را بهبود بخشد.

برای بهتر نتیجه گرفتن از روش‌های درمانی لازم است آن‌ها را به صورت صحیح و در زمان مناسب انجام دهید و در صورت بروز هرگونه علائم سریعا با پزشک خود مشورت کنید.

نشانه‌های هالوکس والگوس

از جمله علائم و نشانه‌های هالوکس والگوس که پزشک از طریق آن‌ها عارضه را تشخیص می‌دهد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اولین، مهم‌ترین و مشخص‌ترین نشانه هالوکس والگوس تغییر شکل و انحراف انگشت شست پا به سمت داخل یا دیگر انگشتان پا است.
  • احساس درد و ناراحتی در انگشت شست پا و نواحی اطراف آن که در صورت رعایت نکردن دستورات پزشک و استفاده از کفشی که پا را تحت فشار قرار می‌دهد، ممکن است تشدید یابد.
  • وجود تورم و التهاب در مناطق اطراف انگشت شست پا که می‌توانند موجب ناراحتی بیمار شود.
  • ممکن است در لبه خارجی پا به دلیل انحراف انگشت شست پا به سمت داخل یک توده شکل بگیرد.
بیشتر بخوانید  جایگاه آب در رژیم های لاغری

توجه داشته باشید که این علائم ممکن است درجه‌ها و شدت‌های مختلفی داشته باشند و ما فقط به توصیف حالت‌های عمومی آن‌ها پرداختیم.

جمع بندی

هالوکس والگوس عارضه‌ای است که به دلیل پوشیدن کفش‌های تنگ در ناحیه پنجه، وراثت، وارد کردن فشار بیش از حد به پاها و… ایجاد شود. در این بیماری انگشت شست پا به سمت دیگر انگشتان پا منحرف شده و محل انحراف انگشت شست دچار برآمدگی و تورم می‌شود. برای درمان هالوکس والگوس روش‌های درمانی مختلفی وجود دارد و از جمله این روش‌ها می‌توان به استفاده از بالشتک و کفش مناسب، انجام تمرینات تقویتی، مصرف دارو و در نهایت عمل جراحی اشاره کرد. بارزترین و مشخص‌ترین نشانه و علامت این عارضه همان انحراف شست به سمت دیگر انگشتان است که با درد و تورم همراه می‌شود.

منبع: وب سایت دکتر بابک اتوکش

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا