رژیم اتکینز، رژیم لوکرب، رژیم کتوژنیک و… همگی نمونههایی از رژیم های کم کربوهیدرات هستند. رژیم های غذایی کم کربوهیدرات امروزه جزو محبوبترین انوع رژیم برای لاغری محسوب می شوند. آیا شما سابقه استفاده از این رژیم ها را داشته اید؟ کدام رژیم را بهرت می دانید؟ آیا تا کنون نام رژیم بنتینگ را شنیده اید؟ انتخاب رژیم غذایی با هر هدفی که باشد باید با دقت و آگاهی صورت گیرد. چرا که تاثیر مستقیم بر سلامت جسمانی و روانی انسان دارد. در این مقاله با ما همراه باشید تا با رژیم بنتینگ بیشتر آشنا شویم.
این محتوای مفید را هم حتما بخوانید: “میوه ها”، چاق کننده یا لاغرکننده؟
رژیم بنتینگ از کجا بوجود آمد؟
رژیم بنتینگ در حال حاضر در تمام جهان شناخته شده است. افراد زیادی از آن برای لاغری استفاده میکنند. اما این به این معنی نیست که این رژیم جدید است. استفاده از این رژیم به سال 1862 میلادی برمیگردد. درست زمانی که «ویلیام بنتینگ» به علت چاقی و اضافه وزن بالا به «پزشک هاروی» مراجعه میکند.
پزشک هاروی برای بنتینگ یک رژیم سخت با چربی بالا و کربوهیدرات پایین تنظیم کرد. سال های بعد محققان دانشگاه کیپ تاوان در سال 2012 تحقیقاتی را انجام دادند که نشان میداد برای کاهش وزن مناسب است! اطلاعات به دست آمده از این آزمایش در کتابی به نام The Real Meal Revolution گرد آوردی شد که فروش بالایی هم در کشور آفریقا داشت.
برای مطالعه بیشتر: جایگاه آب در رژیم های لاغری
غذاهای مجاز در رژیم بنتینگ
- گوشت، غذاهای دریایی و تخممرغ
- سبزیجات بدون کربوهیدرات
- برخی از غذاهای تخمیر شده
- برخی از محصولات لبنی
- برخی روغنهای معین
- ادویهجات، ترشیجات و چای گیاهی
درباره ی رژیم کتوژنیک چه می دانید؟
غذاهای ممنوع در رژیم بنتینگ
- مواد غذایی که حاوی قند و گلوتن می باشد
- فست فود
- برنج و حبوبات و دیگر محصولات دانه ای و همچنین محصولاتی که حاوی آرد باشد
- مصرف انواع غلات
- برخی روغن های مایع مانند روغن ذرت، روغن آفتابگردان و روغن های نباتی
- آب میوه و سبزیجات به خصوص کارخانه ای
شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: درباره رژیم فستینگ بدانیم
افراد مناسب برای این رژیم
این رژیم محدودیت های شدید و خاص خود را دارد. پس مناسب کسانی می باشد که با مشکل سندروم متابولیک، مقاومت به انسولین و آنهایی که دارای فشار خون یا اضافه وزن و چاقی ، دیابت نوع ۲ هستند.
به هیچ عنوان خودسرانه این رژیم را دنبال نکنید و قبل از انجام این رژیم، حتما با دکتر مشورت کنید تا با توجه به وضعیتتان تشخیص بدهد که مجاز به انجام این رژیم هستید یا خیر. این رژیم بهترین و مناسب ترین راه برای کسانی است که از مشکلات چاقی و اضافه وزن رنج می برند.
اما افرادی که فقط به دنبال کاهش چند کیلو هستند، مناسب نمی باشد و بهتر است این رژیم را دنبال نکنند. به طور کلی بهتر است بگوییم که اگر مشکل بیماری ندارید و سالم هستید و یا حتی دچار اضافه وزن بالایی نیستید، به شما پیشنهاد می شود که از رژیم غذایی متعادلی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: رژیم کانادایی را بشناسیم
فواید گرفتن رژیم بنتینگ
افرادی که به بیماری دیابت دچار هستند و همین طور افرادی که اضافه وزن افراطی دارند، این رژیم کارآمدی زیادی دارد. علاوه بر این افرادی که فشار خون بالا دارند به راحتی میتوانند از این رژیم پیروی کنند. اما باید توجه داشته باشند که به صورت خود سرانه نباید عمل کنند. وضعیت بدن ها با هم متفاوت است. باید بر اساس شرایطی که بدن دارد، از رژیم و برنامه غذایی درست و اصولی استفاده شود.
معایب رژیم بنتینگ
مادامی که از این رژیم پیروی می شود برای استفاده از مواد غذایی محدودیتی مطابق با شرایط فیزیکی فرد در نظر گرفته نمی شود. این یعنی شما میتوانید به هر مقدار که دوست دارید از مواد غذایی استفاده کنید. بنابراین به همان نسبت که استفاده از مواد غذایی مفید هست در صورت استفاده بی رویه میتواند مضر باشد.
زمانی که در رژیم کربوهیدرات حذف میشود و چربی جایگزین اون می گردد، پیامد هایی مثل ریزش مو، اسهال، مشکلات گوارشی، یبوست دیده می شود. حتی در بعضی موارد کاهش مواد مغذی و ویتامین های بدن هم اتفاق می افتد که می توان با استفاده از مکمل های مناسب این کمبود رو جبران کرد.
جهت آگاهی: “رژیم فستینگ” با غذاها نه، با زمان بازی کنید!
پیامدها و عوارض رژیم بنتینگ
یکی از عوارض جانبی ناخوشایند رژیم بنتینگ بوی بد دهان حاصل از کتوز است. وقتی چربی به عنوان منبع انرژی می سوزد آمونیاک ترش شده از طریق ریه ها موجب بوی بد دهان می شود. برخی افراد ممکن است در طول رژیم حالت تهوع یا خستگی را تجربه کنند و همچنین باید متذکر شد که این رژیم بسیار گران قیمت است یعنی باید پول زیادی برای تهیه غذا هزینه کنید. همچنین به دلیل اینکه در این رژیم کربوهیدرات محدود و یا حذف می شود و چربی جایگزین آن می گردد، موجب ریزش مو و مشکلات گوارشی می شود و با اسهال و یبوست مواجه می شوند و در مواردی بدن دچار کمبود مواد مغذی و ویتامینی خواهد شد.
حتما بخوانید: رژیم دوکان، با سرعت لاغری را تجربه کنید!
سخن پایانی
در این مطلب درباره رژیم بنتینگ خواندیم. یادتان باشد به هیچ عنوان خودسرانه این رژیم را دنبال نکنید و قبل از انجام این رژیم، حتما با دکتر متخصص مشورت کنید. چرا که باید با توجه به وضعیت جسمی و سلامتی تان تشخیص داده شود که این رژیم برایتان مناسب است یا خیر. امید است این محتوا برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.