پزشکی سلامتچاقی

چاقی یکی از عوامل سندروم تخمدان پلی کیستیک

آیا شما هم چرخه های قاعدگی نا منظم دارید؟ در ماه های اخیر با افزایش رویش موهای زائد مواجه بوده اید؟ تا کنون درباره بیماری سندروم تخمدان پلی کیستیک شنیده اید؟  زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک نسبت به زنان سالم میزان بیشتری از هورمون های مردانه را تولید می کنند و این عدم تعادل هورمونی باعث بروز بی نظمی در قاعدگی ها و سخت تر شدن شرایط بارداری می شود. در این مقاله تا پایان همراه ما باشید و با این بیماری بیشتر آشنا شوید.

نشانه های سندروم تخمدان پلی کیستیک

بسیاری از خانم ها در اولین پریود خود متوجه علائم و نشانه هایی می شوند، برخی دیگر بعد از چاق شدن و یا هنگامی که دچار مشکلات باروری می شوند. برخی علائم و نشانه های این سندرم عبارت است از:
– نامنظم شدن سیکل قاعدگی
– خونریزی شدید
– رشد موهای زائد
– آکنه و جوش

سندروم تخمدان پلی کیستیک


– افزایش وزن
– تیره شدن پوست
– سردرد


برای مطالعه بیشتر: کبد چرب، عارضه ای در کمین سلامتی شما


دلایل ابتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک

پزشکان دقیقا نمی دانند چه چیزی باعث PCOS می شود. آنها بر این باورند که مقادیر بالای هورمون های مردانه از تولید هورمون ها و تخمک توسط تخمدان ها جلوگیری می کند.

ژن ها، مقاومت به انسولین و التهاب، همگی در تولید بیش از حد آندروژن نقش دارند.

ژن ها

مطالعات نشان می دهد كه PCOS در خانواده ها دیده می شود. این احتمال وجود دارد که بسیاری از ژن ها – نه فقط یکی – در این بیماری دخالت دارند.

بیشتر بخوانید  منظور از رژیم چاقی چیست؟ + چه رژیم چاقی بگیریم که سالم باشد؟

التهاب

زنان مبتلا به PCOS اغلب میزان التهاب در بدنشان افزایش یافته است. اضافه وزن نیز می تواند به افزایش التهاب کمک کند. مطالعات، التهاب را به سطح بالاتر آندروژن مرتبط کرده اند.

مقاومت به انسولین

حداکثر ۷۰ درصد از زنان مبتلا به PCOS، مقاومت به انسولین دارند؛ به این معنی که سلول های آنها نمی توانند به طور صحیح از انسولین استفاده کنند.

سندروم تخمدان پلی کیستیک

انسولین هورمونی است که پانکراس برای کمک به بدن در استفاده از قند مواد غذایی برای تولید انرژی ترشح می شود. وقتی سلول ها نتوانند از انسولین به درستی استفاده کنند، تقاضای بدن برای انسولین افزایش می یابد. پانکراس، انسولین بیشتری برای جبران تولید می کند. انسولین اضافی، تخمدان ها را به سمت تولید هورمون های مردانه سوق می دهد.


این محتوای مفید را هم دنبال کنید: جایگاه آب در رژیم های لاغری


عوارض و بیماری های ناشی از سندروم تخمدان پلی کیستیک

سطح بالای آندروژن می تواند در باروری و سایر جنبه های سلامت شما تأثیر بگذارد.

آپنه خواب

این حالت باعث دوره های قطع تنفس در طول شب می شود و معمولا باعث بیدار شدن شما می شود.

آپنه خواب در خانم هایی که اضافه وزن دارند بیشتر دیده می شود، به خصوص اگر سندروم تخمدان پلی کیستیک نیز داشته باشند. خطر ابتلا به آپنه خواب در زنان چاق مبتلا به PCOS، پنج تا ده برابر بیشتر از افراد فاقد PCOS است.

سندروم تخمدان پلی کیستیک عاملی برای سرطان آندومتر

لایه ضخیم رحم ناشی از عدم تخمک گذاری، می تواند خطر ابتلا به سرطان آندومتر را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید  چرا بی دلیل چاق می شوم؟!

افسردگی

هم تغییرات هورمونی و هم علائمی مانند رشد موهای ناخواسته می توانند بر احساسات شما تأثیر منفی بگذارند. بسیاری از افراد مبتلا به PCOS در نهایت دچار افسردگی و اضطراب می شوند.

سندروم متابولیک ناشی از سندروم تخمدان پلی کیستیک

تا ۸۰ درصد از زنان مبتلا به PCOS دارای اضافه وزن یا چاقی هستند. هم چاقی و هم PCOS خطر ابتلا به قند خون بالا، فشار خون بالا، سطح پایین HDL و سطح بالای LDL را افزایش می دهد.

این فاکتور ها در کنار هم، سندرم متابولیک نامیده می شود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و سکته مغزی را افزایش می دهد.


درباره ی سنگ کیسه صفرا چه می دانید؟


تاثیر سندروم تخمدان پلی کیستیک بر بارداری چیست؟

سندروم تخمدان پلی کیستیک چرخه عادت ماهانه را قطع و بارداری را سخت تر می کند. بین ۷۰ تا ۸۰ درصد از زنان مبتلا به PCOS دارای مشکلات باروری هستند.

زنانی که دارای PCOS هستند دو برابر بیشتر از زنان فاقد این وضعیت، زایمان زودرس دارند. آنها همچنین در معرض خطر سقط جنین، فشار خون بالا و دیابت حاملگی قرار دارند.

سندروم تخمدان پلی کیستیک و بارداری

با این حال، زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک می توانند با استفاده از روش های درمان ناباروری که باعث بهبود تخمک گذاری می شوند، باردار می شوند. کاهش وزن و کاهش قند خون می تواند شانس بارداری را افزایش دهد.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: تاثیر ژنتیک بر چاقی


روش های درمانی سندروم تخمدان پلی کیستیک

درمان PCOS معمولاً با تغییر در سبک زندگی مانند کاهش وزن، رژیم و ورزش شروع می شود.

بیشتر بخوانید  راه های شناخت بهترین جراح چاقی در تهران

کاهش فقط ۵ تا ۱۰ درصد از وزن بدن می تواند به تنظیم چرخه قاعدگی و بهبود علائم PCOS کمک کند.

مطالعات انجام شده نشان داده اند که رژیم های کم کربوهیدرات برای کاهش وزن و کاهش سطح انسولین مؤثر است. رژیم غذایی با شاخص گلایسمی پایین (GI کم) که بیشتر کربوهیدرات ها را از میوه ها، سبزیجات و غلات کامل دریافت می کند، بهتر از یک رژیم معمولی کاهش وزن به تنظیم چرخه قاعدگی کمک می کند.

چند مطالعه نشان داده اند که ۳۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط ​​حداقل سه روز در هفته می تواند به زنان مبتلا به PCOS در کاهش وزن کمک کند. ورزش در ترکیب با یک رژیم غذایی سالم، تاثیر خیلی بیشتری دارد. رژیم غذایی به علاوه ورزش به شما کمک می کند وزن بیشتری کم کنید.

کنترل بارداری

مصرف روزانه مکمل های استروژن و پروژسترون می تواند تعادل طبیعی هورمون را بازگرداند، تخمک گذاری را تنظیم کند، علائمی مانند رشد بیش از حد مو را کاهش دهد و از سرطان آندومتر محافظت کند.

سندروم تخمدان پلی کیستیک

این هورمون ها به صورت قرص یا پچ پوستی وجود دارند.

متفورمین

متفورمین دارویی است که برای درمان دیابت نوع ۲ استفاده می شود. همچنین با بهبود سطح انسولین، PCOS را درمان می کند.

یک مطالعه نشان داد که مصرف متفورمین در حین ایجاد تغییر در رژیم غذایی و ورزش باعث کاهش وزن و قند خون می شود و سیکل طبیعی قاعدگی را بهتر از تغییر در رژیم و ورزش به تنهایی، بازیابی می کند.

کلومیفن

کلومیفن یک داروی باروری است که می تواند به زنان مبتلا به PCOS کمک کند. با این حال، خطر دوقلو شدن را افزایش می دهد.

بیشتر بخوانید  چرا دست میلرزد

داروهای رفع موهای ناخواسته

چند روش درمانی می تواند به خلاص شدن از شر موهای ناخواسته یا جلوگیری از رشد آن کمک کند. کرم افلورنیتین یک داروی بدون نسخه است که رشد مو را کند می کند. لیزر موهای زائد و الکترولیز نیز می تواند کمک کننده باشد.

عمل جراحی

جراحی می تواند گزینه ای برای بهبود باروری باشد. جراحی حفاری تخمدان روشی است که باعث می شود سوراخ های ریز در تخمدان با لیزر یا سوزن گرم شده نازک برای بازگرداندن روند تخمک گذاری طبیعی ایجاد شود.


این محتوای مفید را هم دنبال کنید: “هوس شیرینی” از دلایل تا راه های سرکوب


سخن پایانی

در این محتوا درباره سندروم تخمدان پلی کیستیک خواندیم. به یاد داشته باشید تغییرات در سبک زندگی اولین درمان پیشنهادی برای این سندرم است و در اغلب موارد این مداخله کارساز است. کاهش وزن می تواند نشانه های سندرم تخمدان پلی کیستیک را درمان و باعث وقوع باروری در زنان نابارور شود. رژیم غذایی و ورزش های هوازی دو روش موثر در کاهش وزن و در نتیجه کاهش و بهبود نشانه های این سندرم هستند. علل و علائم آن را بررسی نمودیم. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا