پزشکی سلامت

آشنایی با مقالات برتر مجله آموزشی تجهیزات دندانپزشكی

تجهیزات دندانپزشکی طیف وسیعی از رشته مهندسی پزشکی را دربر میگیرد. ما تصمیم داریم تا با یاری خداوند متعال شما را با تجهیزات دندانپزشکی آشنا کنیم. تجهیزات دندانپزشکی از نظر نوع کاربرد تنوع بسیار زیادی دارند. این تجهیزات را می توان به گروه های تخصصی تر نیز تقسیم کرد. تجهیزات استریل، عمومی، جراحی، اندو، تصویربرداری، ابزارها، ساکشن، کمپرسور و یونیت صندلی و … همه در لیست تجهیزات دندانپزشکی قرار می گیرند. این زیر مجموعه ها خود شامل دستگاه و ابزار آلات متنوعی هستند. در این مجله میتوانید موضوعات پزشکی متنوعی مانند: ارتودنسی دندان، تجهیزات دندانپزشکی، انتخاب دندانپزشکی کودکان، عمومی و … را مطالعه کنید.

بوی بد دهان چیست؟

بازدمی که اکثر افراد آنرا بوی بد دهان می شناسند در اصطلاح پزشکی، نفس Halitosis نامیده می شود. فردی که در کنار شما ایستاده یا به طور مستقیم با شما صحبت می کند، می تواند دچار این مشکل باشد. مناطق اصلی که بوی بد دهان را ایجاد میکنند(زبان و لثه)، معده، لوزه ها، بینی و مری است ؛ همچنین ،به عنوان نشانه ای از وضعیت سلامت ضعیف در نظر گرفته شده است. هنگامی که شما مواد غذایی با بوی قوی ،مانند:سیر و پیاز مصرف می کنید، بو در دهان شما حفظ می شود و حتی بعد از مسواک زدن ازبین نمیرود ؛ بو ،تنها زمانی که مواد غذایی از بدن خارج شوند از بین میرود.

حساسیت نسبت به علت بوی بد دهان وقتی زیاد می‌شود که مسواک زدن و جویدن آدامس کارساز نباشند. همه انتظار بوی بد دهان پس از بیدار شدن از خواب یا خوردن بعضی غذاها را داریم، اما می‌دانیم که ماندگار نیستند و نهایتا ظرف یک‌روز برطرف می‌شود. اما اگر این اتفاق نیفتاد چه؟ در این حالت بوی بد دهان از چیست و چه چیزی جلوی از بین رفتن آن را می‌گیرد؟ چطور می‌توان آن را درمان کرد و چه زمان باید از متخصص کمک گرفت؟ در ادامه به این سوالات پاسخ می‌دهیم.

بیشتر بخوانید  سوزش کف پا

تشخیص بوی بد دهان توسط خود فرد امکان پذیر است. بوی نامطبوع دهان در طول زندگی برای هر کسی ممکن است اتفاق بیفتد.به طور کلی از هر چهار نفر یک نفر به این مشکل دچار می‌شود. این مشکل یکی از دلایل استرس و اضطراب و مشکل در برقراری ارتباط با دیگران می‌شود.زیرا اصلی ترین راه برقراری ارتباط با دیگران سخن گفتن است. زمانی که حس کنید افراد به دلیل بوی نامطبوع دهان شما از شما دوری می کنند بسیار آزار دهنده است. بنابراین قطعا به دنبال راه حلی برای از بین بردن بوی نامطبوع دهان خود می کنید.

بررسی دلایل بوی بد دهان

بوی دهان دلایل متفاوتی دارد و علاوه بر بیماری‌های لثه و دندان دیابت و نارسایی کلیه و عوامل دیگری باشد. در ادامه به مهم ترین عوامل بوی بد دهان اشاره می کنیم:

دلیل اول: وجود بیماری

عفونت سینوس‌‌ها، برونشیت مزمن، عفونت مجاری تنفسی فوقانی و سنگ‌‌های لوزه می‌‌توانند عوامل ایجاد بوی نا خوشایند در دهان باشند. بوی غیرعادی نفس می‌‌تواند نشانه برخی بیماری‌‌ها از جمله بیماری کلیوی، دیابت و رفلکس معده (GERD) باشد. رفلکس معده (بازگشت محتویات معده به مری) یکی از شایع‌‌ترین علل بوی بد دهان است.

درمان بوی بد دهان

دلیل سوم: رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان

 گاهی بوی دهان به علت یک موضوع پیش پا افتاده مانند عدم رعایت بهداشت دهان پس از صرف غذاست. استفاده از نخ دندان، مسواک و دهانشویه پس از غذا به برطرف کردن بو بسیار کمک می‌کند. باقی‌مانده غذا بین دندان‌ها باعث رشد باکتری می‌شود و باکتری‌ها عامل بوی دهان هستند … البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله علت بوی بد دهان چیست؟ را بخوانید.

بیشتر بخوانید  غده هیپوفیز چیست و چه وظایفی را بر عهده دارد؟ + بررسی بیماری‌های غده‌ی هیپوفیز و راه‌های درمان آن

یک خمیردندان خوب چه ویژگی هایی داره؟

تقریبا همه افراد جامعه میخوان که یک لبخند سفید، درخشان و خیره کننده داشته باشن. برای رسیدن به این مهم، روش های زیادی وجود داره که برای مثال استفاده از روکش دندان، لمینت دندان، بلیچینگ یا ارتودنسی دندان و …. روش های تاثیرگذاری هستند. اما شاید همه نتونن این کار ها رو انجام بدن. چون این روشا هزینه زیادی داره. یه روش ساده و دم دست تر برای سفید کردن دندان ها و داشتن یک لبخند خوب، مسواک زدن با کمک یک خمیر دندان خوب هستش. این مقاله رو بخونید تا با روش های شناسایی و خرید بهترین خمیردندان که مخصوص دندان های شما باشه آشنا بشید و شما هم یک لبخند سفید و درخشان داشته باشید.

1. یه خمیر دندان خوب همیشه فلوراید داره!

انجمن دندانپزشکی آمریکا (ADA) میگه که بهتره که مواد شوینده دهان و دندان، فلوراید داشته باشن. فلوراید ماده مهمی برای سلامتی دهان و دندان ماست. این ماده نقش بازدارنده داره به این شکل که دندون رو از پوسیدگی حفظ میکنه و مانع ایجاد حفره دندان میشه. از اونجا که مینای دندان (لایه خارجی و سفید دندان) یک ماده معدنیه و با اسیدِ آزاد شده از مواد غذایی میتونه تخریب شه، فلوراید میتونه از این موضوع جلوگیری کنه. چون فلوراید یه جزء اصلی مینای دندان ما هستش.

دندان خوب

اگه می خوایید خمیری که می گیرید به نوعی برچسپ بهترین خمیر دندان رو داشته باشه، حتما روی بسته بندیش به دنبال جمله “دارای فلوراید یا حاوی فلوراید” باشید. به جز این می تونید به دنبال نوشته هایی مثل سدیم فلوراید، فلوراید استنوز یا مونوفلورید فسفات (MFP) باشید. روی بسته بندی خمیر دندون رو بخونید. اگه لوگوی وزارت بهداشت یا نماد استاندراد ملی روی محصول بود م ی تونید بهش اعتماد کنید. هرچند که این مورد رو باید بیشتر بهش توجه کرد. چون هستند محصولاتی که مهر و تایید وزارت بهداشت دارند، اما سایر ویژگی های مثبت یه خمیر دندان خوب رو ندارند. مثلا ممکنه فلوراید نداشته باشند.

بیشتر بخوانید  هر آنچه که باید در مورد دیسپلازی رحم بدانید

پلاک دندان:

پلاک دندان رو احتمال همه شما میشناسین، اما تارتار رو همه نمی شناسن. خود پلاک یه لایه حاوی باکتری ها، بزاق، مواد معدنی و چند جزء دیگه هستش  که اگر پاک نشه یا برداشته نشه می تونه روی سطح دندان ها قرار بگیره و سفت و سخت بشه. به حالت سفت و سخت شده پلاک دندان اصطلاحا تارتار می گن که همون جرم دندون هستش. بهترین خمیر دندان باید قابلیت مبارزه با تارتار رو داشته باشه.

خمیردندان خوب و محافظ مینای دندان

یعنی علاوه بر پاک کردن پاک دندون باید بتونه تا حدی تارتار رو کم کنه یا مانع از تشکیلش بشه. تمام خمیردندون ها با استفاده از مواد ساینده ای مثل کربنات کلسیم یا سیلیس، با از بین بردن ذرات مواد غذایی و باکتری هایی که باعث ایجاد تارتار میشن عمل می کنند. بنابراین خاصیت ضد تارتاری می تونه جزء خصوصیات یه خمیر دندان خوب باشه … برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع میتوانید مقاله چگونه یک خمیر دندان خوب برای دندان‌هایمان بخریم؟ را بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا