اخبار

آیا پیاده روی برای آرتروز مفصل ران مفید است؟

آرتروز مفصل ران

آرتریت مفصل ران عارضه‌ای است که در نتیجه تجزیه غضروف مفاصل ران ایجاد می‌شود. این عارضه با سفتی و درد لگن همراه است و معمولا با عدم تحرک، ایستادن و راه رفتن بیشتر می‌شود. اگرچه به نظر می‌رسد که پیاده روی می‌تواند برای افراد مبتلا به آرتریت مفصل ران دشوار و آزار دهنده باشد، اما جالب است بدانید که این کار برای حفظ تحرک و قدرت ران اهمیت بسیار زیادی دارد.

در ادامه قصد داریم به مزایای پیاده روی و نحوه بلند شدن و حرکت کردن هنگام درد ناشی از آرتروز لگن بپردازیم و انواع وسایل کمکی برای راه رفتن را معرفی کنیم.

پیاده روی برای آرتروز مفید است

پیاده روی ورزشی بسیار مفید، ملایم و کم تاثیر برای مبتلایان به آرتریت مفصل ران است و می‌تواند درد، سفتی مفاصل را کاهش و قدرت، تحرک، انرژی و استقامت را افزایش دهد. هنگام پیاده روی به منظور سازگاری بدن با افزایش فعالیت بدنی، شروع آهسته و محدود کردن مدت آن اهمیت بسیار زیادی دارد.

برای شروع، پیاده روی به مدت 5 تا 10 دقیقه بسیار خوب است و این مدت زمان به تدریج افزایش می‌یابد. دکتر میلاد حاجی آقا بزرگی جراح و متخصص ارتوپدی به بیماران مبتلا به آرتروز ران توصیه می‌کند که پیش از شروع هر برنامه پیاده روی یا ورزشی و در صورت بروز علائم زیر حتما با پزشک متخصص خود مشورت کنند:

افزایش درد مفاصل

قرمزی، تورم یا گرمی مفاصل

خستگی مداوم

مزایای پیاده روی

لگن

همانطور که گفته شد، پیاده روی برای افراد مبتلا به آرتروز ران مزایای بسیار زیادی دارد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش تحرک
  • افزایش قدرت
  • افزایش استقامت
  • تعادل بهبود یافته
  • بهبود سلامت قلب و عروق
  • حفظ وزن سالم
بیشتر بخوانید  آقای دکتر احسان بیرنگ: متخصص ایمپلنت دیجیتال به روش دیجیتال در تهران

خطرات بالقوه پیاده روی

بیماران مبتلا به آرتروز ران در صورت انجام بیش از حد یا طولانی مدت پیاده روی دچار خطراتی می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش درد مفاصل

افزایش سفتی مفاصل

درد عضلانی

حرکات کششی گرم‌کننده برای مفصل ران مبتلا به آرتروز

سفت شدن مفاصل و ماهیچه‌ها ناشی از آرتروز، می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر دامنه حرکتی لگن و توانایی حرکت پاها داشته باشد. برای مقابله با این وضعیت، گرم کردن مفاصل ران از طریق انجام تمرینات کششی و دامنه حرکتی می‌تواند موجب کاهش درد و سفتی لگن و بهبود راه رفتن شود. از جمله این حرکات کششی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

رساندن انگشتان دست به انگشتان پا

درجا قدم زدن

چرخش پا به جلو و عقب

باز کردن پا به طرفین

حرکت دادن باشن به صورت دایره ای

اسکات وزن بدن

لانج وزن بدن

چالش‌های ورزش با آرتروز مفصل ران

آرتروز مفصل ران

مفاصل ران وزن بدن را تحمل می‌کنند و افزایش فشار به این مفاصل به دلیل آرتروز ران، می‌تواند بسیار چالش برانگیز باشد. به همین دلیل بسته به میزان آرتروز ران، بیمار باید از انجام یکسری ورزش‌ها که برای او دردناک و مضر است خودداری کند. ورزش‌هایی که بیماران مبتلا به آرتروز ران باید از آن اجتناب کنند، ورزش‌هایی هستند که شامل فعالیت‌های پر فشاری مانند دویدن و پریدن می‌شوند. این ورزش‌ها فشار روی مفاصل پا به ویژه مفاصل درگیر آرتروز را افزایش می‌دهند و استرس بیش‌تری به آن‌ها وارد می‌کنند.

ورزش‌های مناسب برای آرتروز ران

به منظور از بین بردن فشار وارده بر ران، بهتر است ورزش کردن را با انجام تمریناتی که فشار وزن را روی پاها افزایش نمی‌دهند و عضلات باسن را تقویت می‌کنند، شروع کنید. از جمله این تمرینات و ورزش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بیشتر بخوانید  همه چی درباره سال 2023

راه رفتن

دوچرخه سواری

ایروبیک در آب

یوگا

پیلاتس

تای چی

اسکی فضایی

وسایل و ابزار‌های پشتیبانی مناسب برای آرتروز ران

بسته به شدت آرتروز ران، استفاده از یک ابزار کمکی مانند عصا یا واکر برای راه رفتن راحت‌تر می‌تواند بسیار مفید باشد. واکر و عصا از بدن بیماران مبتلا به آرتروز ران پشتیبانی می‌کند و موجب بهبود تعادل آن‌ها هنگام راه رفتن می‌شود.

دکتر میلاد حاجی آقا بزرگی جراح تعویض مفصل ران، استفاده از عصا یا واکر را بسیار مهم می‌داند. زیرا آرتریت لگن معمولا موجب ضعف عضلات اطراف لگن و کاهش ثبات آن می‌شود و بیماران با استفاده از این ابزار‌های پشتیبانی می‌توانند تعادل خود هنگام ایستادن، راه رفتن و تغییر جهت را حفظ و از خطراتی مانند زمین خوردن یا آسیب دیدگی جلوگیری کنند.

علاوه بر این، استفاده از واکر یا عصا موجب کاهش وزن بدن و فشار ناشی از آرتروز بر روی مفصل ران می‌شود و درد هنگام راه رفتن را به میزان چشمگیری کاهش می‌دهد.

جمع بندی

بسیاری از افراد به دلیل ابتلا به آرتریت مفصل ران دچار درد و مشکلاتی هنگام راه رفتن می‌شوند. این افراد با کم کردن تحرک خود سعی می‌کنند درد و مشکلات ناشی از آرتروز را کاهش دهند. در حالی که، پیاده روی برای حفظ تحرک و قدرت لگن اهمیت بسیار زیادی دارد.

علاوه بر این، انجام یکسری تمرینات تقویتی ملایم و کششی و استفاده از تجهیزات کمکی مانند واکر یا عصا می‌تواند راه رفتن را آسان‌تر و راحت‌تر کند و از مفصل آسیب دیده حمایت بیش‌تری به عمل آورد.

بیشتر بخوانید  سفید کردن دندان ها با دندانپزشکی دیجیتال

هر زمان قصد دارید یک برنامه پیاده روی یا ورزشی را شروع و یا برنامه ورزشی خود را تغییر دهید، حتما با پزشک متخصص خود مشورت کرده و از وارد کردن فشار زیاد بر مفاصل جدا خودداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا