پزشکی سلامت

بررسی مقالات برتر از مجله آموزشی و خبری راهنمای دندانپزشکی

همه افراد برای داشتن لبخندی زیبا و دندان‌های سالم به خدمات و انواع روش‌های درمان دندان‌ نیاز دارند. داشتن دندان‌هایی زیبا و سالم مدیون مراقبت‌های مداوم و رعایت اصول بهداشت دهان و دندان است. زیبایی، تمیزی، سالم‌بودن و یکدست‌بودن دندان‌ها می‌تواند به یک لبخند زیبا بیانجامد و این لبخند زیبا نقش بسیار زیادی در زیبایی چهره افراد دارد. برخی ذاتا دندان‌های سالم و زیبایی دارند و به دلیل مراقبت‌های مداومی که از دندان‌های خود انجام داده‌اند، دندان‌های آنها هیچ مشکلی ندارد. اما پوسیدگی، جرم دندان، نامرتب‌بودن دندان‌ها، عفونت‌های دندان و لثه و موارد بسیار متعدد دیگر، همگی به خدمات و درمان‌ های دندانپزشکی نیاز دارد. برای آشنایی با درمان‌های دندان و دندانپزشکی کودکان میتوانید مقالات مفیدی در سایت dentalguide مطالعه کنید.

دندان و لثه کودکان چگونه دچار آبسه می‌شود؟

عفونت و آبسه دندان ،یک عفونت عمیق در دندان و بافت اطراف آن است. در صورتی که این مشکل درمان نشده و به حال خود رها شود، همواره امکان دارد عفونت ایجاد شده در سایر نقاط بدن پخش گردد. در مواردی که مشکل شدید باشد، این شرایط حتی می‌تواند زندگی فرد را نیز تهدید کند. به این ترتیب کودکانی که دندان‌هایشان پوسیدگی درمان نشده داشته و یا دندان‌های آن‌ها دچار شکستگی شده باشد، این شرایط می‌تواند باعث ایجاد عفونت و آبسه در دهان آن‌ها شده و درد شدید برای آن‌ها به همراه داشته باشد. به هر حال، با مراجعه سریع به مطب دندان‌پزشک درد ناشی از عفونت و آبسه به سرعت کاهش پیدا کرده و برطرف خواهد شد. برای کنترل عفونت، احتمالاً دندانپزشک به بیمار توصیه می‌کند از داروهای آنتی‌بیوتیک استفاده کند.

بیشتر بخوانید  معرفی انواع بیماری‌های دهان + بررسی درمان انواع بیماری‌ های دهان و دندان

پوسیدگی‌های دندان، ترک‌هایی که روی مینای دندان وجود دارد و یا بافت‌های مرده‌ای که درون ساختار دندان تجمع کرده است باعث می‌شوند که جریان مواد و عناصر ریزمغذی به درون دندان شما برعکس شود.

 آبسه دندان کودک

یعنی به جای آنکه جریان لنفاوی طبیعی از طرف درون به بیرون دندان شکل بگیرد تا از این طریق مواد عفونی و بافت‌های مرده را از داخل ساختار دندان به بیرون براند و داخل دندان را تمیز کند، این مایع شروع به کشیدن مواد خارجی از فضای دهان به طرف داخل دندان می‌کند. در نتیجه ساختار داخلی دندان در اثر ورود مواد خارجی آلوده، شروع به تحریک و ملتهب شدن می‌کند.

سیستم ایمنی بدن در پاسخ به ورود این مواد خارجی آلوده سعی می‌کند که آنها را حذف کند. به همین علت است که یک التهاب دردناک در ناحیه دهان شما شکل می‌گیرد. اگر با وجود ایجاد التهاب، باز هم جسم خارجی آلوده به دام نیفتد، آنگاه چرک در ناحیه ملتهب شده تشکیل می‌شود. در واقع چرک یک مایع غنی از پروتئین است که بدن شما برای به دام انداختن و حذف مواد و ذرات خارجی آلوده از آن استفاده می‌کند.

علت‌ها و دلایل عفونت و آبسه دندان چیست؟

آبسه دهان (دندان و لثه) در کودکان خردسال عارضه نسبتاً شایعی است که عموماً در اثر بروز عفونت شدید دندان به وجود می‌آید. هنگامی که یک دندان شروع به پوسیدن می‌کند، عفونت موجود در آن به تدریج به طرف پایین و به ریشه‌های دندان گسترش پیدا می‌کند و در صورتی که به موقع جلوی آن گرفته نشود، در نهایت به اعصاب و رگ‌های خونی که در منطقه آسیب‌دیده در عمق دندان قرار گرفته‌اند، می‌رسد … در ادامه ی میتوانید مقاله درمان عفونت و آبسه دندان و لثه در کودکان را بخوانید.

بیشتر بخوانید  بیماری آندومتریوز در زنان چیست؟ + ویژگی ها و علائم بیماری اندومتریوز چیست؟

آشنایی با دندان مصنوعی

دندان مصنوعی برای افراد در سنین مختلف ساخته می‌ شود. معمولاً در روز‌های اولیه فرد به این دندان‌ ها عادت ندارد و مشکلاتی برای او پیش می‌ آید. برای مثال ممکن است مغز در روز‌های اول دندان مصنوعی را به عنوان جسم خارجی یا غذا در نظر بگیرد و ترشح بزاق را بیشتر کند، که این مشکل بعد از یک هفته کاملاً برطرف می‌ شود. برای اینکه ترشح بزاق زیاد شما را اذیت نکند، می‌ توانید از قرص‌ های نعنایی مکیدنی استفاده کنید یا آب بیشتری بنوشید. 

از دیگر مشکلات باید به عدم اعتماد به نفس فرد اشاره کنیم. افرادی که تجربه استفاده از دندان مصنوعی را ندارند، همیشه نگران هستند در هنگام صحبت کردن یا خندیدن این دندان‌ های مصنوعی به بیرون از دهان پرتاب شوند. لازم نیست در این باره نگران باشید، زیرا دندان‌ های مصنوعی دقیقاً به قالب لثه‌ های شما ساخته شده‌ اند و از دهان بیرون نمی‌ افتند. برای اینکه اعتماد بنفس بیشتری پیدا کنید، در زمان مناسب که تنها هستید مقابل آینه بنشینید یا با گوشی همراه از خود ویدیویی بگیرید. سپس به صحبت کردن و خندیدن با صدای بلند بپردازید. در ادامه متوجه می‌ شوید که مشکلی وجود ندارد، همچنین با تمرین می‌ توانید با وجود دندان‌ های مصنوعی هم بهتر صحبت کنید.

دندان مصنوعی

یکی دیگر از عوارض زود گذر دندان‌ های مصنوعی مشکل «عوق زدن» است که اگر انتهای دندان به  اندازه برش نخورده باشد، به ته حلق برخورد کرده و حالت عوق زدن بوجود می‌ آید. اگر چنین مشکلی داشتید در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندان مصنوعی را ترمیم کرده و اضافه آن را برش دهد.  ممکن است در روز‌های اول استفاده از دندان مصنوعی طعم غذا‌ها برای شما دلنشین نباشد، به هر حال این دندان‌ ها باعث می‌ شوند غذا ارتباط مستقیم با سقف دهان نداشته باشد، برای همین برخی طعم‌ ها به خوبی گذشته مشخص نشوند. متاسفانه این مشکل برطرف نمی‌ شود، اما مغز شما به شرایط عادت می‌ کند و پس از چند ماه دیگر مشکلی با این موضوع نخواهید داشت. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله تجربه گذاشتن دندان مصنوعی را بخوانید.

بیشتر بخوانید  متخصص ترمیمی و زیبایی کیست؟ + بررسی وظایف متخصص جراح زیبایی

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا