پزشکی سلامتچاقیرژیم لاغریمشاوره پزشکی

کمبود چه ویتامینی باعث خوردن شیرینی میشود؟ + راهکارهای جلوگیری از میل به خوردن شیرینی چیست؟

اگر اهل شیرینی خوردن باشید یا در اطرافیان خود افرادی را مشاهده کنید که با ولع شیرینی می‌خورند، شاید از خود بپرسید که علت میل به شیرینی چیست و چرا گاهی اوقات تا این اندازه هوس شیرینی خوردن داریم. میل به شیرینی جات تا حد معقول نه تنها بد نیست، بلکه گاهی می‌تواند حس و حال افراد را تغییر دهد و موجب ایجاد نشاط در آن‌ها شود؛ اما تمایل زیاد به شیرینی ممکن است باعث بروز مشکلات متعدد از جمله افزایش وزن یا دیابت شود. به همین دلیل بسیار مهم است که درباره علت میل به شیرینی بیشتر بدانیم و بتوانیم در مواقع لزوم خصوصاً در زمان پرخوری، از مصرف انواع شیرینی جات جلوگیری کنیم. به همین دلیل در ادامه این مطلب علت هوس شیرینی در موقعیت‌های مختلف از جمله بعد از غذا را بررسی می‌کنیم و با ترفندهای کاهش میل به شیرینی آشنا می‌شویم.


فهرست مطالب


علت هوس شیرینی چیست؟

اگر هوس شیرینی می کنید، باید بدانید دلیل هوس شیرینی که بدن ما از گلوکز به عنوان منبع سوخت اولیه استفاده می کند، بنابراین مغز ما به غذاهای شیرین علاقه مند است. مصرف شیرینی ها، سیستم دوپامین مزولیمبیک (سیستم پاداش مغز) را در مغز فعال می کند و دوپامین آزاد می شود. دوپامین، پیام رسان شیمیایی احساس خوب است و این باعث می شود که میل ما به مصرف قند و شیرینی تقویت شود.

هوس شیرینی
علت هوس شیرینی

به همین دلیل هوس شیرینی و زمانی که مکرراً غذاهای شیرین مصرف می کنیم، مغزمان با نیاز به قند بیشتر سازگاری پیدا می کند تا همان احساس لذت بخش را بدست آورد. به عبارت دیگر، هر چه میزان شیرینی بیشتری مصرف کنیم، مغز ما بیشتر به مصرف شیرینی ها تمایل پیدا می کند. (wbc در بارداری)

هوس شیرینی نشانه چیست؟

حتما گاهی متوجه نیاز شدید به شیرینی شده اید و با خود گفته اید: آیا هوس شیرینی نشانه چیست؟ در این میان میل به خوردن شیرینی بدترین چیز است بخصوص زمانی که نمی توانید خودتان را کنترل کنید اما شکر در سبک زندگی سالم مشکل ایجاد می کند و تاثیر مستقیمی بر احساسات عصبی دارند. در ادامه بررسی می کنیم که کمبود چه ویتامینی باعث خوردن شیرینی میشود؟

شکر و اثرات سروتونین

با افزایش مقدار سروتونین اثر جانبی شکر نسبت به اثر مستقیم آن بیشتر است وقتی شکر مصرف می شود انسولین آزاد می شود و به آمینو اسیدها می پیوندد و با هم به ماهیچه ها می رسند و تریپتوفان را ترک می کند آمینو اسید کوچکی که به طور معمول یک مسیر روشن برای رسیدن به مغز است و در تولید سروتونین استفاده می شود این ارتباط را ایجاد می کنید که شکر باعث می شود احساس خوبی داشته باشید در واقع، این برای برخی از دیگران حقیقی تر است. مطالعه ای در ژانویه 2009 در ژورنال “رفتار خوردن” گزارش شد، افزایش مصرف غذاهای شیرین توسط افراد مبتلا به اضافه وزن را هنگامی که سطح تریپتوفان کاهش یافته است گزارش داد.

استرس و مصرف قند در هوس شیرینی

چیزهای کمی می توانند عادات غذایی سالم را سریع تر از استرس برهم بزنند نه اینکه سبک زندگی حول آن را ذکر کنند. رهایی غیرقابل اجتناب از کورتیزول که با یک محرک استرس همراه می شود قند خون را بالا و پایین می برد.

استرس و مصرف قند و شیرینی

برای بالا نگه داشتن انرژی به دنبال سریع ترین راه برای رسیدن به نزدیک ترین غذای شیرین هستید. محققان دانشگاه میشیگان نشان دادند که میزان مصرف شکر در واکنش به افزایش سطح هورمون استرس سه برابر شده است. (غدد لنفاوی گردن)

نوسانات هورمونی

نیکول مطالعه ای که در سال 2008 منتشر شد می گوید شکر در افزایش سطح اندورفین در مغز و در نتیجه تسکین درد پیدا شده است. میل به شیرینی برخلاف دیگر مواد شیمیایی اعتیاد آور رخ می دهد علاوه بر این، بسیاری از زنانی که تجربه میل به شیرینی را دارند با سندروم قبل از قاعدگی همراه است که منجر به زیاده روی در شکلات و یا دیگر شیرینی ها می شوند این کار را به این دلیل انجام می شود که سطح اندورفین در پایین ترین حد قرار دارد.

بیماری های گوارشی در هوس شیرینی

عدم تعادل در باکتری های مفید که در روده هستند می توانند منجر به مخمر و قارچ ها شوند که باعث افزایش هوس شکر در افراد با مخمر و قارچی می شوند. آلرژی های غذایی و حساسیت های غذایی می توانند باعث عدم تعادل در قند خون شوند. علاوه بر این، پاسخ سیستم ایمنی که با مصرف غذاهای آلرژیک ایجاد می شود شکل مخصوص به خود از نیاز به سیستم ایمنی را ایجاد می کند این فرآیند گوارشی مربوط به سیستم گوارشی را می توان با احیای تعادل باکتری و یا درمان آلرژن کاهش داد.

غذا خوردن سریع و نجویدن کامل غذا

مواد غذایی باید به خوبی جویده شوند و به آرامی خورده شوند تا از عملکرد بهینه و موثر دستگاه گوارش اطمینان حاصل شود. روند گوارش با بزاق که حاوی آنزیم هایی برای کمک به این روند و تعادل جسمانی بدن است، آغاز می شود.

بیشتر بخوانید  درمان خانگی خارش سر با 11 راهکار بسیار موثر و امتحان شده

کم آبی بدن

اهمیت نوشیدن 8 لیوان آب در روز را بارها و بارها ‌شرح داده ایم:

کم آبی بدن
اهمیت نوشیدن آب

اما با اصول و قواعدی که یکی از آنها می گوید از نوشیدن آب همراه با وعده های غذایی پرهیز کنید، چراکه گوارش غذا در معده را مختل می کند و همین گوارش نامناسب می تواند عاملی شود در بروز و افزایش هوس شیرینی در شما.

آشنایی با دلایل میل شدید به شیرینی

به طور طبیعی همه ی افراد ممکن است گاهی میل شدید به شیرینی داشته باشند و شدیدا هوس شیرینی بکنند؛ اما اگر این حالت مکررا اتفاق بیفتد دیگر یک حالت طبیعی محسوب نمی شود و لازم است پیگیری های لازم توسط پزشک متخصص  انجام شود تا علت آن مشخص شود. در این بخش از مقاله دلایل میل به شیرینی را عنوان نموده ایم. (نمونه رژیم فستینگ ۱۶/۸)

هوس شیرینی – عدم مصرف مواد غذایی مناسب و کافی

علت هوس شیرینی می تواند عدم مصرف مواد غذایی مناسب و کافی باشد. وقتی به اندازه ی کافی غذا نخورید، بدن شما کالری مورد نیازتان را دریافت نخواهد کرد و شروع به جستجوی منبع سوخت سریع به عنوان راهی برای جبران آن می کند. در چنین شرایطی شما هوس شیرینی می کنید و از طریق مصرف شیرینی، بدن شما سریعا انرژی مورد نیاز خود را دریافت خواهد کرد، حتی اگر لزوماً انرژی با کیفیتی نباشد. این یکی از دلایل میل شدید به شیرینی است.

هوس شیرینی – داشتن عادت های بد

علت هوس شیرینی همچنین می تواند داشتن عادت های بد باشد. برای مثال برخی افراد بدون اینکه متوجه باشند دائما در حال جویدن آدامس هستند؛ برخی دیگر عادت به جویدن ناخن دارند؛  یا بعضی از  افراد عادت کرده اند که هر روز سر ساعت 3 بعد از ظهر یک شکلات بخورند؛ بله این موارد و ده ها مورد دیگر می تواند جر عادت های بد محسوب شود.

چرا هوس شیرینی میکنیم

وقتی مصرف برخی از مواد غذایی تبدیل به عادت بد می شود، باید از خودتان بپرسید: چرا هوس شیرینی میکنیم؟ آیا تنها از روی عادت این کار را انجام می دهم؟ پس یکی دیگر از مواردی که می توان به عنوان علت هوس شرینی مطرح کرد، داشتن عادت های بد است. (پری منوپوز چیست)

هوس شیرینی – مصرف بیش از حد مواد حاوی نشاسته

یکی دیگر از دلایل هوس شیرینی ، مصرف بیش از حد مواد حاوی نشاسته است. وقتی یک وعده غذایی سنگین، حاوی میزان زیادی نشاسته می خورید، مانند یک کاسه بزرگ اسپاگتی ، باید بدانید که تمام آن ماکارونی بدون فیبر یا پروتئین، مانند یک کاسه بزرگ قند است که منجر به افزایش قند خون ناگهانی و سپس کاهش آن می‌شود و در پی  آن شما میل شدید به شیرینی خواهید داشت. به این ترتیب مصرف بیش از حد نشاسته می تواند باعث میل شدید به شیرینی شود و این یکی دیگر از مهم ترین دلایلی است که باعث شده به افراد دیابتی توصیه شود از مصرف مواد حاوی نشاسته مثل ماکارونی، سیب زمینی و … احتناب کنند.

مصرف غذاهای شور

دلیل دیگر برای اینکه چرا هوس شیرینی می کنیم مصرف غذاهای شور است؛ غذاهایی که در رستوران ها تهیه می شود، اغلب غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده هستند که حاوی مقدار زیادی نمک و سدیم می باشد. آیا می دانید هر چه غذای شما شورتر باشد، ولع شما برای مصرف شیرینی بیشتر است؟ بنابراین سعی کنید حتی الامکان از مصرف غذاهای آماده خودداری کنید و زمان پخت غذا در منزل نیز به اندازه کافی نمک بریزید.

این مواردی که ذکر شد از مهم ترین علل میل شدید به شیرینی است و زمانی که به دنبال دلیل میل به شیرینی هستید، باید بررسی کنید کدامیک از موارد ذکر شده در بالا ممکن است علت هوس شیرینی بیش از حد، در شما شده باشد. پس از آن سعی کنید با رعایت نکات ذکر شده از مصرف بیش از حد شیرینی خودداری کنید.

دليل هوس شيرينی بعد از غذا چیست؟

دلایل مختلفی برای هوس شیرینی بعد از غذا مطرح شده است. برخی دانشمندان معتقدند که انسان از بدو تولد مزه شیرین را ترجیح می دهد. با اینحال در برخی این میل به شیرینی خیلی بیشتر از دیگران است. به بررسی برخی دلایل بالا بودن میل به شیرینی  می پردازیم:

عادت های کودکی

بسیاری از والدین بعنوان جایزه، به کودکان خود خوراکی شیرین می دهند. دسر بعنوان جایزه خوردن غذا، یا شکلات بعنوان جایزه فلان رفتار خوب یک اتفاق رایج بین والدین است. بسیاری از محققین بر این باورند که عادتهای کودکی روی عادتهای بزرگسالی تاثیر چشمگیر دارند. وقتی ما از خوراکی های شیرین بعنوان جایزه استفاده کنیم، در مغز ما، شیرینی و جایزه کنار هم ثبت می شوند در نتیجه در بزرگسالی هم خوردن شیرینی حس خوشایند جایزه گرفتن را تداعی می کند. (کپسول دفع سنگ کیسه صفرا)

هورمون اندورفین

وقتی زبان ما پیام مزه شیرین را به مغز ارسال می کند ، مغز هورمون اندورفین  آزاد می کند. هورمون اندورفین، یک پیام رسان عصبی است که زمانی که ما تجربه های خوشایندی داریم، از مغز آزاد می شود . ماساژ، ورزش ، رابطه جنسی ، خوردن و… باعث ترشح این هورمون در مغز می شوند. خوردن شیرینی ها هم باعث آزاد شدن این هورمون می شود. به همین دلیل ما حس خوشایندی از خوردن شیرینی ها داریم.

بیشتر بخوانید  سیر تا پیاز رژیم بنتینگ

خوردن شیرینی در بارداری

در بدن ما حدود 20 نوع اندورفین آزاد می‌شود، بتااندورفین یکی از آنهاست. تاثیر بتااندورفین روی کاهش درد و استرس بیشتر از سایر انواع اندورفین‌هاست. با شروع بارداری، سطح بتااندورفین در بدن مادر کاهش می‌یابد و در سه ماهه دوم بارداری به حداقل می‌رسد و تا انتهای بارداری همچنان سطح بتااندورفین در بدن مادر پایین می‌ماند. در طول زایمان و در ساعتهای اولیه بعد از زایمان سطح بتااندورفین در بدن مادر افزایش می‌یابد.

همانطور که گفتیم، خوردن شیرینی باعث آزاد شدن هورمون اندورفین در بدن می‌شود. در دوران بارداری و با کاهش سطح اندورفین در بدن مادر، بسیاری از مادران هوس شیرینی دارند، یا به اصطلاح ویار شیرینی دارند. همین موضوع می تواند باعث دریافت کالری مازاد، اضافه وزن و دیابت بارداری شود. توصیه می‌کنیم برای پیشگیری از اضافه وزن، با مشورت با پزشک خود از همان ابتدای باردای، با شروع ورزش های دوران بارداری سه ماه اول،از بروز اضافه وزن پیشگیری نمایید. ورزش بارداری سه ماه اول سطح پیشرفته، متوسط یا مبتدی را حتما با توجه به سابقه تمرینی و وضعیت جسمانی خود انتخاب کنید.

هورمون سروتونین

هورمون سروتونین هم یک هورمون شادی آور است که در مغز آزاد می شود. این هورمون به ما حس سرخوشی و رضایت می دهد. یکی از چیزهایی که باعث ترشح هورمون سروتونین می شود، قند است. به همین دلیل ما ذاتا به خوردن شیرینی جات علاقه داریم چرا که باعث حس شادی می شود.  در نظر داشته باشید که مواد مخدر هم باعث ترشح هورمون سروتونین می شوند، همین شادی آور بودن این هورمون باعث اعتیاد آور بودن آن هم می شود. مخصوصا در مقاطعی که افراد دچار استرس و اضطراب هستند، بدنشان سروتونین بیشتری طلب می کند در نتیجه بیشتر هوس شیرینی می کنند. برخی محققان معتقدند که از نظر اعتیاد، تاثیر شکر روی مغز مانند تاثیر کوکایین روی مغز است. (آناتومی دندان پرمولر فک بالا)

کمبود برخی ویتامین‌ها و املاح

شاید برایتان جالب باشد بدانید که میل به شیرینی می تواند به علت کمبود برخی مواد مغذی باشد. کمبود روی، کروم، آهن، کلسیم، و منیزیوم می توانند باعث شوند ما مدام هوس شیرینی داشته باشیم. بنابراین اگر میل به شیرینی تان زیاد است بهتر است که با پزشک مشورت کنید. ممکن است هوس به شیرینی در شما به دلیل برخی کمبودهای غذایی باشد.

کیفیت پایین رژیم غذایی

کم بودن میزان پروتئین و زیاد بودن میزان کربوهیدرات در رژیم غذایی می تواند یکی از دلایل هوس شیرینی بعد از غذا باشد. کربوهیدراتها ، بویژه کربوهیدراتهای ساده، دارای شاخص گلیسمی بالایی هستند و باعث افزایش ناگهانی قند خون می شوند. بدن ما هم در واکنش به افزایش ناگهانی قند خون، انسولین بیشتری ترشح می کند تا قند خون را کاهش دهد. درنتیجه میل ما به شیرینی بیشتر می شود.برای کاهش هوس شیرینی باید کیفیت تغذیه را افزایش دهید. میزان پروتئین را در غذاهایتان افزایش دهید و از میزان کربوهیدرات کم کنید.

غذاهای سنگین و چرب

در بعضي افراد، خوردن غذاي سنگين باعث بروز ” افت قند واكنشي ” يا ” افت قند بعد از غذا” مي شود كه به postprandial hypoglycemia شناخته مي شود. اين افت قند خون باعث خواب آلودگي، گيجي، احساس ضعف و لرزش و حس سبكي در سر مي شود .

اين افت قند، يك الي چهار ساعت بعد از خوردن غذاهاي سرشار از كربوهيدرات اتفاق مي افتد. بروز اين حالت در افرادي كه عمل باي پس معده انجام داده اند رايج است. اين افراد حركت سريع غذاي هضم نشده را از معده به روده، تجربه مي كنند. اين حالت به دامپينگ معده معروف است. به عبارتي، دامپينگ معده يعني وارد شدن غذاي هضم نشده از معده به روده کوچک.

ولي در افرادي كه عمل باي پس معده انجام نداده اند، دليل اصلي ” افت قند بعد از غذا” يا همان postprandial hypoglycemia بسيار پيچيده است و هنوز كامل مشخص نشده است. دانشمندان معتقدند كه احتمالا يكي از عوامل زير مي‌تواند دليل افت قند بعد از غذا شود :

  • كمبود برخي آنزيمهاي گوارشي
  • پايين بودن سطح هورمون گلوكاگون
  • كمبود حساسيت نسبت به هورمون اپي نفرين

کالری دریافتی ناکافی چیست؟

برای داشتن اندامی مناسب، افراد زیادی وجود دارند که کالری کافی مصرف نمی‌کنند به همین دلیل، بدن نیاز به انرژی فوری دارد که به راحتی می‌توانید از غذا‌های شیرین دریافت کنید. (ایمپلنت بدون جراحی)

به مقدار کافی پروتئین مصرف نمی کنید!

این تنها مغز نیست که نیاز به مصرف قند دارد، اما اگر در رژیم غذایی تان پروتئین کم تر از حد مورد نیاز باشد، می تواند میل برای غذاهای قندی را تحریک کند.

مصرف پروتئین و هوس شیرینی
مصرف پروتیین به مقدار لازم

سطوح پروتیین کم می تواند باعث افزایش غیرطبیعی و کاهش سطح قند خون شود. این امر راه را برای نیاز فوری انرژی که از شکر به دست می آورید، هموار می کند.

استرس و هوس شیرینی

چیز‌های کمی می‌توانند عادات غذایی سالم را سریع‌تر از استرس برهم بزنند نه اینکه سبک زندگی حول آن را ذکر کنند. رهایی غیرقابل اجتناب از کورتیزول که با یک محرک استرس همراه می‌شود قند خون را بالا و پایین می‌برد.برای بالا نگه داشتن انرژی به دنبال سریع‌ترین راه برای رسیدن به نزدیک‌ترین غذای شیرین هستید. محققان دانشگاه میشیگان نشان دادند که میزان مصرف شکر در واکنش به افزایش سطح هورمون استرس سه برابر شده است.

بیشتر بخوانید  اسپری تاخیری چیست و چه تاثیری روی بدن می‌گذارد؟

نوسانات هورمونی عاملی برای هوس شیرینی

ردپای شکر در افزایش سطح اندورفین در مغز و در نتیجه تسکین درد پیدا شده است.میل به شیرینی برخلاف دیگر مواد شیمیایی اعتیاد آور رخ می‌دهد. علاوه بر این، بسیاری از زنانی که تجربه میل به شیرینی را دارند با سندروم قبل از قاعدگی همراه است. این سندرم منجر به زیاده روی در شکلات و یا دیگر شیرینی‌ها می‌شوند. این کار را به این دلیل انجام می‌شود که سطح اندورفین در پایین‌ترین حد قرار دارد.

کمبود آهن دارید در هوس شیرینی

پایین بودن سطح آهن در بدن می‌تواند باعث افت انرژی شده و فرد را دچار رخوت و بیحالی کند. وقتی کمبود انرژی داشته باشید به دنبال چیزی برای تامین انرژی فوری اما موقتی خواهید بود که قندها این کار را می‌کنند. (پماد برای عفونت تتو)

چه بیماری های گوارشی منجر به هوس شیرینی می شوند؟

عدم تعادل در باکتری های مفید که در روده هستند می توانند منجر به مخمر و قارچ ها شوند که باعث افزایش هوس شکر در افراد با مخمر و قارچی می شوند. آلرژی های غذایی و حساسیت های غذایی می توانند باعث عدم تعادل در قند خون شوند.

مشکلات گوارش و هوس شیرینی
بیماری های گوارشی منجر به هوس شیرینی

علاوه بر این، پاسخ سیستم ایمنی که با مصرف غذاهای آلرژیک ایجاد می شود شکل مخصوص به خود از نیاز به سیستم ایمنی را ایجاد می کند این فرآیند گوارشی مربوط به سیستم گوارشی را می توان با احیای تعادل باکتری و یا درمان آلرژن کاهش داد.

غذا را کامل نمی جوید!

مواد غذایی باید به خوبی جویده شوند و به آرامی خورده شوند تا از عملکرد بهینه و موثر دستگاه گوارش اطمینان حاصل شود. روند گوارش با بزاق که حاوی آنزیم هایی برای کمک به این روند و تعادل جسمانی بدن است، آغاز می شود.

بدنتان کم آب است و بیشتر هوس شیرینی دارید

اهمیت نوشیدن 8 لیوان آب در روز را بارها و بارها شرح داده ایم اما با اصول و قواعدی که یکی از آنها می گوید از نوشیدن آب همراه با وعده های غذایی پرهیز کنید، چراکه گوارش غذا در معده را مختل می کند و همین گوارش نامناسب می تواند عاملی شود در بروز و افزایش هوس شیرینی در شما.

هوس شیرینی بدلیل کمبود سروتونین

اگر میزان سروتونین نامتعادل باشد، کمی احساس افسردگی و بی حالی خواهید کرد و این می‌تواند باعث شود غذا‌های شیرین بخورید این انتقال دهنده عصبی برای کنترل حال بسیار مهم است هر زمان که کمی سطح سروتونین افزایش یابد باعث می‌شود که احساس خوشحالی کنید کربوهیدرات در غذا‌های شیرین به راحتی می‌تواند این کار را انجام دهد.

راهکارهای جلوگیری از میل به خوردن شیرینی چیست؟

اولین قدم برای سرکوب این میل زیاد به شیرنیف اراده مصمم برای ترک آن است. در ادامه چند راهکار برای کاهش هوس شیرینی خواهیم خواند:

مصرف پروتئین

جایگزینی مصرف قند و مواد شیرین با پروتئین، یکی از بهترین راهکار‌ها برای کاهش مصرف قند و تثبیت میزان قند خون در بدن است. در واقع بسته به نوع غذا، یک وعده غذایی غنی از پروتئین می‌تواند میزان جذب قند را کاهش دهد و میل شما را به مواد نقدی کم کند. با این حال این بدان معنی نیست که شما تمام روز در حال مصرف گوشت باشید. (تزریق چربی به سینه چیست)

شوک عدم مصرف شکر به خود وارد کنید!

برای برخی افراد ترک ناگهانی شکر مناسب تر است. اگرچه ٤٨ تا ٧٢ ساعت اول بسیار سخت خواهد بود. اما چند روز بعد کم کم عادت خواهند کرد.

با جایزه دادن به خود خودتان را تشویق کنید!

اگر توانستید این میل را به خوبی مدیریت کنید، به خودتان جایزه بدهید. به یاد داشته باشید که چرا این تصمیم را گرفته اید و برای هر قدم موقفیت آمیز، به خودتان جایزه دهید.

هوس شیرینی
میل به شیرینی کمبود چه ویتامینی است

به جای شیرینی های زیاد، با کیفیت ترین ها را با مقدار کمتر بخورید! زمانی که میل شدید به خوردن شیرینی به شما فشار می آورد، خوراکی های کوچکتر و با کیفت تر را انتخاب کنید. مثل شکلات کمی تلخ، ترافل. بیاموزید که این میل شدید را با میزان کمتری شکر پاسخ دهید.

تاثیر مصرف مکمل‌های کلسیم و ویتامین D را دست کم نگیرید

مطالعات متعدد نشان داده است که مولتی ویتامین های حاوی کلسیم و ویتامین D می‌تواند هوس افراد به خوردن مواد شیرین را کاهش دهد. همچنین به کاهش وزن بیانجامد. چربی‌های اضافی در بدن به ویتامین D می چسبند. بنابراین بدن نمی تواند از آن استفاده کند و همین امر با فعالیت لپتین تداخل ایجاد می‌کند. اگر کمبود کلسیم دارید بدن شما افزایش ۵ برابری در آنزیم fatty acid synthase خواهد داشت. این انزیم کالری را به چربی تبدیل می‌کند. در حالیکه مولتی ویتامین‌ها را نمی‌توان جایگزین رژیم غذایی سالم کرد اما می‌تواند در کاهش هوس شما مفید باشد.

میل به شیرینی کمبود چه ویتامینی است؟

میل به شیرینی با برخی مشکلات تغذیه ای یا گوارشی مانند عدم جذب یا مصرف ریز مغذی ها مرتبط است. میل به شیرینی کمبود چه ویتامینی است:

  • آهن: منجر به احساس ضعف و خستگی شده، میل به خوردن را افزایش می دهد.
    در چنین مواقعی مغز ساده ترین منبع انرژی را انتخاب می کند: شیرینی!
  • کلسیم
  • منیزیم
  • کرومیوم
  • زینک یا روی

کمبود منیزیم می تواند بیماری های جدی بدنبال داشته باشد به این خاطر که بیشتر فعالیت های اعضای بدن به این ماده معدنی وابسته است. برای اینکه بدانید آیا شما هم دچار کمبود منیزیم هستید یا خیر توصیه می کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

بیشتر بخوانید  همه چیز درباره‌ی سیکل قاعدگی + فاصله بین دو پریود چند روز است؟

1- تمایل شدید برای خوردن انواع شیرینی ها

هوس های شدید شیرینی نشان دهنده این هستند که بدن شما یک ماده معدنی کم دارد و آن چیزی نیست جز منیزیم. کمبود منیزیم در خانم ها ارتباط مستقیمی با قاعدگی آنها دارد. در ورزشکاران نیز وقتی تمرینات سنگین انجام می دهند بدن از ذخیره منیزیم برای عملکرد بهتر ماهیچه ها استفاده می کند و به همین خاطر ، تامین این ماده معدنی برای این قشر از جامعه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

2- درد و گرفتگی ماهیچه ها

درد و گرفتگی ماهیچه ها بشدت آزاردهنده است. اگر به طور مرتب دچار اسپاسم می شوید ممکن است دچار کمبود منیزیم شده باشید. این ماده معدنی و ویتامین های B ، دی و E می توانند از دردهای ناراحت کننده ماهیچه ها پیشگیری کنند.

گرفتگی ماهیچه ها

به همین خاطر ، توصیه می کنیم حتما نزد پزشک بروید تا با انجام آزمایش متوجه شوید آیا بدنتان به اندازه کافی ویتامین یا ماده معدنی دارد یا خیر. اگر جواب منفی است حتما پزشک مکمل های موردنیاز را برایتان تجویز خواهد کرد تا کمبود منیزیم بدنتان تامین شود.

3- بی خوابی

کمبود منیزیم همچنین می تواند به بی خوابی منجر شود. این ماده معدنی برای «آرامش مغز» بسیار ضروری و حیاتی است. این عملکرد مغز به فرد کمک می کند تا در آرامش و کاملا راحت به خواب برود.همان طور که قبلا ذکر کردیم ، کاهش میزان منیزیم در بدن می تواند به درد ماهیچه ها منجر شود. این امر به سندرم پای بی قرار منتهی می شود؛ یعنی وضعیتی که پاها در شب شروع به لرزیدن می کنند. نتیجه این امر نیز کمبود خواب یا بی خوابی خواهد بود.

4- بیماری های مربوط به استخوان

کمبود منیزم همچنین می تواند مشکلات استخوانی بدن را افزایش دهد. یکی از بارزترین نتایج کمبود این ماده معدنی در بدن ، شکستن استخوان هاست. به این خاطر که وقتی بدن منیزیم کمی داشته باشد ، متعاقبا میزان کلسیم خون هم کاهش می یابد و همه می دانیم که ماده اصلی سلامت استخوان ها ، کلسیم است.

5- رفلاکس معده (ترش کردن)

اگر کمبود منیزیم داشته باشد غذا و اسیدهای معده به مری باز خواهند گشت. این روند باعث می شود احساس سوزش در سر معده خود داشته باشید که اصطلاحا به آن ترش کردن یا رفلاکس معده می گویند.

6- استرس و اضطراب شدید

منیزیم یکی از مواد معدنی ضروری برای تقویت سیستم عصبی بدن بشمار می رود. این ماده مسئول آرامش است.

استرس و اضطراب شدید

بنابراین کاهش میزان منیزیم در بدن باعث می شود تا فرد اضطراب و استرس شدیدی را تجربه کند. بعلاوه ، ممکن است خطر ابتلا به افسردگی نیز افزایش یابد.

7- یبوست

دلایل مختلفی برای بروز یبوست وجود دارد از استرس گرفته تا کم مصرف کردن فیبر. منیزیم خاصیت آرامش بخشی در بسیاری از اندام های بدن دارد که سیستم گوارش یکی از آنهاست. در نتیجه کمبود این ماده معدنی ، سیستم گوارش بدن نمی تواند وظایف خود را بدرستی انجام دهد و در نتیجه فرد دچار یبوست می شود.

8- خستگی

منیزیم برای واکنش های بدن که تولیدکننده انرژی هستند بسیار مفید و ضروری است. بدون منیزیم شما انرژی کافی در سطح سلولی نخواهید داشت. این امر منجر به خستگی مفرط ، کاهش انرژی عمومی بدن و کم شدن تحرک می شود.

9- سردردهای شدید

اگر دچار کمبود نقاط مشخص شده در عکس (ویتامین های A ، B ، C ، و D) باشید ممکن است به سردردهای شدید مبتلا شوید. میگرن تقریبا همیشه یک طرف سر را تحت تاثیر قرار می دهد. کمبود منیزیم نیز می تواند میگرن یا سردردهای شدید را به وجود بیاورد. با کمبود این ماده معدنی ، رگ های خونی در مغز با سرعت بالا باریک و گشاد می شوند که این امر به شکل گیری میگرن منجر می شود. وجود منیزیم کافی در بدن خطر تغییرات رگ های خونی را کاهش می دهد و باعث از بین رفتن سردرد می شود.

چه غذاهایی مملو از منیزیم هستند؟

رژیم غذایی سالم می تواند میزان منیزیم موردنیاز بدن را تامین کند. بسیاری از مردم به دلیل داشتن سبک زندگی ناسالم و مصرف غذاهای آماده و فست فودها ، همیشه دچار کمبود ویتامین و مواد معدنی مفید هستند. به همین خاطر ، برای اینکه بدانید کدام مواد غذایی منیزیم فراوانی در خود دارند ، تعدادی از آنها را در زیر معرفی کرده ایم :

  • آجیل و دانه های خوراکی
  • غلات
  • لوبیاها
  • میوه های تازه و خشک
  • سبزیجات سبز
  • ماهی

علت هوس ماکارونی( کربوهیدرات ها)

اگر هوس خوردن یک قرص نان کامل یا یک کاسه پر ماکارونی کرده اید ، اشتیاق شما به کربوهیدرات ، نشانه چیزی در مورد شماست که حتی متوجه آن هم نشده اید. طبق اطلاعات منتشر شده در ژورنال تحقیقات چاق ، علت هوس ماکارونی و مصرف مقادیر زیاد کربوهیدرات با ترشح مقدار زیاد سروتونین (هورمون شادی و حس خوب) مرتبط است. به عبارت دیگر ، بدن شما ممکن است به افزایش سروتونین نیاز داشته باشد و می داند این اتفاق پس از لذت بردن از یک کاسه بزرگ ماکارونی اتفاق خواهد افتاد.

علت هوس ماکارونی

اگر بیشتر از حد معمول هوس کربوهیدرات می کنید ، از خودتان بپرسید که چه احساسی دارید. آنچه که واقعا به آن نیاز دارید تقویت روحیه است ، که می تواند با یک ورزش یا صحبت با یک دوست خوب به روشی سالم محقق شود.

بیشتر بخوانید  داروی آسپرین چیست؟

ایا میل به شیرینی نشانه دیابت است؟

‌هوس بیش از حد به مواد قندی می‌تواند گاهی نشانه ای از عدم تعادل سطح گلوکز خون باشد که اگر کنترل نشود، دیابت را به دنبال خواهد داشت. افرادی که به دیابت مبتلا هستند نیز ممکن است در زمان افت قند خون هوس خوردن شیرینی داشته باشند. جالب است بدانید که هر چه قند خون افراد بالاتر برود، به دلیل کمبود انسولین کافی، هوس خوردن شیرینی افزایش پیدا می‌کند.

چگونه میل به شیرینی را از بین ببریم؟

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که میل زیادی به خوردن شیرینی دارند، پس باید قبل از دچار شدن به عوارض ناخوشایند این عادت غذایی نامناسب، از روش‌هایی برای کاهش هوس خود استفاده کنید. این بار اگر هوس خوردن شیرینی داشتید، می‌توانید از روش‌های مختلفی مانند صرف صبحانه پر از پروتئین، جویدن آدامس، خوردن میوه، نوشیدن آب، بهبود خواب، تغییر سبک زندگی و قرار دادن یک جایگزین سالم استفاده کنید. در ادامه به بررسی هر یک می‌‌پردازیم.

  • زمانی که یک صبحانه پروتئینی می‌خورید، هوس خوردن مواد شیرین را از بین می‌برید. لازم نیست حتماً غذای گوشتی بخورید، زیرا مصرف تخم مرغ، ماست یونانی، برخی اسموتی‌ها و پنیرها نیز در این بین مؤثر هستند.
  • نوشیدن آب خصوصاً بعد از ورزش می‌تواند تمایل شما به خوردن شیرینی را کم کند. گاهی فقط تشنگی باعث احساس نیاز به شیرینی می‌شود که می‌توانید به سادگی آن را حل کنید.
  • تغییر عادات خوردن شیرینی در زمانی که احساس نیاز شدید به آن دارید می‌تواند در رفع هوس شما کمک کننده باشد. سری بعد می‌توانید جویدن آدامس را امتحان کنید.
  • به جای خوردن مواد قندی ناسالم می‌توانید از خوراکی‌های شیرین سالم مانند کشمش یا خرما استفاده کنید.
  • بهبود خواب می‌تواند در کاهش مصرف مواد قندی مؤثر باشد، زیرا داشتن یک خواب ضعیف می‌تواند شما را جذب غذاهای شیرین کند.
  • خوردن میوه در زمانی که هوس شیرینی کرده اید، می‌تواند راهکار مؤثر دیگری برای غلبه بر هوس شما باشد.

معرفی 5 راهکار دائمی برای کاهش تمایل به شیرینی

یکی از بهترین راه های مبارزه با تمایل به شیرینی، این است که ، قبل از شروع آن را متوقف کنیم . 

  • شیرین کننده های مصنوعی ممنوع : این نوع شیرین کننده ها به نظر جالب هستند . اما در طولانی مدت باعث چاقی مفرط می شوند . 
  • به خودتان جایزه دهید : اگر توانستید این میل را به خوبی مدیریت کنید ، به خودتان جایزه بدهید . به یاد داشته باشید که چرا این تصمیم را گرفته اید و برای هر قدم موقفیت آمیز ، به خودتان جایزه دهید . 
  •  آرام باشید : به مدت یک هفته ، روی میل شدید خود به خوردن شیرینی تمرکز کنید ، و ببینید که چه غذاهایی در طول این هفته میل کرده اید . رژیم های خیلی سخت به دلیل عدم برنامه ریزی ، در زندگی ما شکل می گیرند . آرام باشید و با برنامه ریزی آنچه را باید بخورید ، میل کنید ، نه اینکه زمانی که درمانده هستید ، هر آنچه می خواهید میل کنید . 
  • کمک بگیرید : بسیاری افراد زمانی که استرس دارند ، عصبانی هستند و یا افسردگی دارند ، میل بیشتری به خوردن خوراکیهای شیرین دارند . اما بدانید که غذا مسائل روحی را بهبود نمی دهد . بهتر است برای حل مسائل روحی و روانی خود مشاوره و کمک بگیرید . 
  • راهکارها را با هم امتحان کنید : ممکن است در هفته های مختلف راهکارهای متفاوت برایتان بهتر باشد . سعی کنید از راهکارهای متنوع استفاده کنید . برای خنثی کردن این میل شدید ، باید به راهکار مناسب خود برسید . 

سخن پایانی

ما در این مقاله با دلایل و نشانه های میل زیاد به خوردن شیرینی آشنا شدید. همچنین از راه‌های جلوگیری از میل به خوردن شیرینی آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دار ید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

آیا خوردن شیرینی بعد از غذا چاق می کند؟

یزی که باعث اضافه وزن و چاقی می شود کالری مازاد است. به عبارتی دریافت هر میزان کالری بیشتر از آنچه بدن نیاز دارد، باعث می شود بدن ما این کالری مازاد را بصورت چربی ذخیره کند.خوراکی های شیرین دارای چگالی کالری بالا و ارزش غذایی پایین هستند. خوشمزه بودن این مواد غذایی باعث می شود که مقدار بیشتری از آنها را بخوریم. خوراکی های شیرین خوشمزه هستند و درهر وعده ممکن است مقدار زیادی مصرف شوند. از طرفی چگالی کالری بالایی دارند. یعنی هرگرم از این خوراکی ها، کالری بالایی دارد. به همین دلیل اگر مصرف شیرینی ها جزو عادت هایتان شود احتمال چاقی و اضافه وزن در شما بالا می رود.
مخصوصا در خانم های باردار ، تغییرات هورمونی، تغییرات خلق و خو و ویار باعث افزایش هوس شیرینی می شود و مادران را مستعد اضافه وزن میکند. بویژه در سه ماهه اول بارداری که ویار بیشتر است این احتمال هم بیشتر می شود. در مادران باردار ،ورزش کردن به کنترل خلق و خو کمک می کند.

علت شیرینی خوردن زیاد چیست؟

علت میل به شیرینی می‌تواند بسته فرد و شرایط او متفاوت باشد. از جمله دلایل میل به شیرینی می‌توانیم به شکل گرفتن عادت مصرف به دلیل ایجاد حس خوب، سطح سروتونین پایین و انتشار هورمون گرسنگی گرلین اشاره کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا